Serie A - A Juventusnak Pirlo irányítása alatt nincs identitása a klub korábbi sportigazgatója szerint
A Juventusnak Pirlo irányítása alatt nincs identitása a klub korábbi sportigazgatója szerint
Fotó: Europress/AFP

A Juventusnak Pirlo irányítása alatt nincs identitása a klub korábbi sportigazgatója szerint

Takács MártonTakács Márton
2020/11/30 19:10
A Juventus egykori sportigazgatója, Luciano Moggi úgy gondolja, hogy a Juventus még nem találta meg az identitását, amióta Andrea Pirlo a csapat vezetőedzője. 

Az elmúlt évtized során kilenc alkalommal nyerte meg a Serie A-t a Juventus, amely szokásos vezető helyével ellentétben a negyedik pozícióban áll az olasz labdarúgó-bajnokság 2020/21-es szezonjában, kilenc forduló után. A Bianconeri hat ponttal van lemaradva a listavezető AC Milantól, az egész mezőnyben már csak ez a két veretlen csapat van. 

Pirlo-Filippo-Inzaghi-min.jpgFotó: Europress/AFP

Bár az újonc vezetőedző, Andrea Pirlo vezetésével nem kapott még ki a Juve, az eddig lejátszott kilenc meccsükből öt is döntetlennel végződött, ami még nagyon sokba kerülhet az idény végén a bajnoki címért folytatott versenyben. Legutóbbi - számukra - kudarcuk szombaton volt, amikor a Filippo Inzaghi által irányított Benevento otthonában 1-1-re végeztek. Korábban az AS Romával (2-2), a Crotonéval (1-1), a Hellas Veronával (1-1) és a Lazióval ikszeltek, sok pontot veszítve a szerényebb ellenfelekkel szemben is. 

A La Regista-podcast legutóbbi adásában kollégánk, Mártha Bence így fogalmazott a Juventus idei szereplésével kapcsolatban (majd több játékosról is jellemzést adott):

"A válogatott szünet óta a Juve lehozta a szezon legjobb meccsét a Cagliari ellen, ami jól sikerült. Meg a legrosszabbat, ami azért nagy szó, mert volt egy pár borzasztó rossz köztük. De ez a Fradi ellen meccs volt eddig a tökéletes mélypont. A Juventus játékosainak nagy része két és fél éve szar formában van. Igazából mindenki. Vannak kisebb-nagyobb felívelések, nyilván van egy Ronaldo, ami elég fontos, és egy Morata, aki egészen elképesztő."

Erősebb a mostani Milan, mint a 2012-es, veretlenül bajnoki címet szerző Juventus | Eurosport

Diego Maradona halálhírét követően nem kezdhettük máshogy az új Regista-epizódot, mint az argentin legenda méltatásával, aki a Napoli révén ezer szállal kötődött az olasz labdarúgáshoz. "Akkoriban nem is volt kérdés, hogy ki a világ legjobbja. Volt Maradona, és utána jöttek a többiek" - foglalta össze Mártha Bence röviden a legenda nagyságára utalva.

Bár Cristiano Ronaldo nem játszott több bajnokin sem, a torinóiak korábbi sportigazgatója, a Calciopoli-botrány egyik főszereplője, Luciano Moggi úgy érzi, hogy az eredményeknek mégis jobbaknak kellene lenniük.

"Jelenleg ez egy tökéletlen Juve. Ronaldo alapember lenne bármelyik csapatban, de ha még a távollétében sem sikerül nyerni sem a Crotone, sem a Benevento ellen, az azt jelenti, hogy baj van." - nyilatkozta Moggi.

A már 83 éves Moggi közben nem volt hajlandó mérlegelni a vitát arról, hogy Paulo Dybalának vagy Alvaro Moratának kell-e támadásban kezdenie.

"Két különböző csatár, de egyformán hasznosak a csapat számára a karakterükkel. Nincs rivalizálás közöttük, de mindkettő fontos lesz az egész szezonban, még akkor is, ha Pirlo csapatának még nem sikerült megtalálni a taktikai identitást. Amikor színvonalasan játszanak, amikor támadnak és érvényesítik fölényüket, Dybala elengedhetetlenné válik. Ez azért van, mert tudja, hogyan kell megverni egy az egyben az emberét, lát réseket és teret teremt csapattársainak. De egy másik szempontból pedig Morata a hasznosabb."  - tette hozzá Moggi.

A Juventus a hét közepén a Bajnokok Ligájában a Dinamo Kijevet fogadja, de négy mérkőzés után már kvalifikálta magát a következő körben, míg a Serie A-ban a Torinóval szembeni városi derbi vár rájuk a hétvégén.

De-Ligt-Pirlo-min.jpgFotó: Europress/AFP

via goal.com


Hozzászólások