Serie A - Beleharapott a rivális védő karjába, négy meccsre eltiltották a Lazio spanyol játékosát
Beleharapott a rivális védő karjába, négy meccsre eltiltották a Lazio spanyol játékosát
Fotó: Europress/AFP

Beleharapott a rivális védő karjába, négy meccsre eltiltották a Lazio spanyol játékosát

HosszabbitásHosszabbitás
2020/07/08 19:35
Harapásért négy mérkőzéses eltiltással büntették Patricot, a Lazio labdarúgóját.

A 27 éves spanyol védő kedden a Lecce elleni, idegenben 2-1-re elvesztett bajnoki rendes játékidejének hosszabbításában állította ki a játékvezető, miután egy szóváltás közben lehajolt és megharapta az ellenfelet erősítő Giulio Donati bal karját. A fegyelmi testület figyelembe vette, hogy az ítéletet a videobírós rendszer (VAR) megerősítette, valamint hogy nem okozott sérülést Donatinak.

Az eltiltás mellett 10 ezer eurós pénzbírsággal is szankcionálták Patricot, aki 2015-ben érkezett az olasz fővárosba a Barcelona tartalékcsapatából.

Hasonló esetek miatt az elmúlt években súlyosabb büntetéseket is kiszabtak: az akkor még a Liverpoolt erősítő Luis Suárezt 2013-ban az angol szövetség 10 mérkőzésről tiltotta el, miután megharapta a Chelsea védőjét, Branislav Ivanovicot. 

A 2014-es világbajnokságon az uruguayi csatár az olaszok elleni csoportmeccsen Giorgio Chiellinit harapta meg, ezért kilenc válogatott mérkőzéstől tiltották el, 2010-ben pedig, még az Ajax Amsterdam futballistájaként hét meccset volt kénytelen kihagyni, mert beleharapott Otman Bakkalba, a PSV Eindhoven játékosába.

MTI

Hozzászólások