Serie A - Újra olasz földön rendezik az Olasz Szuperkupát
Újra olasz földön rendezik az Olasz Szuperkupát
Fotó:eurosport.com

Újra olasz földön rendezik az Olasz Szuperkupát

HosszabbitásHosszabbitás
2020/11/20 16:46
A koronavírus-járvány miatt a mostani szezonban nem Szaúd-Arábiában, hanem Reggio Emiliában rendezik az olasz labdarúgó Szuperkupa-mérkőzést.

Az Il Mattino című napilap pénteki beszámolója szerint a bajnok Juventus és a kupagyőztes Napoli január 20-án találkozik egymással a Mapei Stadionban, amely az élvonalbeli Sassuolo hazai pályája.

Az 1988 óta létező Szuperkupa-meccset rendezték már Washington DC-ben, New Jerseyben, Tripoliban és Sanghajban. Tavalyelőtt Dzsiddában, tavaly pedig Rijádban került rá sor.

Teljesen felesleges mérkőzés rombolhatja az olasz foci hírnevét | Eurosport

Önmagában az is megérne egy hosszabb vitát, van-e egyáltalán bármi értelme a labdarúgó szuperkupa-mérkőzéseknek. Ezek az események valahol félúton vannak a barátságos és a tétmérkőzések között, nem véletlen, hogy az olasz kivételével a topbajnokságok igyekeznek nyáron, a felkészülés részeként túlesni rajta.

A torinói és a nápolyi csapat korábban háromszor játszott egymással a Szuperkupáért: 1990-ben házigazdaként a Napoli, 2012-ben Pekingben a Juventus, majd 2014-ben Dohában ismét a Napoli győzött.


MTI

Hozzászólások