Serie A - Messiről soha nem tárgyalt az Inter a milánói klub alelnöke szerint
Messiről soha nem tárgyalt az Inter a milánói klub alelnöke szerint
Fotó: Europress/AFP

Messiről soha nem tárgyalt az Inter a milánói klub alelnöke szerint

Takács MártonTakács Márton
2020/09/10 13:14
Az elmúlt hónapokban többen is megszólaltak az Internazionale korábbi vezetői, játékosai közül Lionel Messi lehetséges Milánóba való átigazolásáról, és mindannyian azt mondták, hogy az Inter képes szerződtetni az argentin zsenit. Javier Zanetti, a klub alelnöke most rendet tett a kérdésben.

Az Inter soha nem volt olyan állapotban, hogy ajánlatot tegyen Lionel Messiért - állítja Javier Zanetti, a Nerazzurri alelnöke. Pedig a milánóiak egykori francia középpályása, Benoit Cauet áprilisban úgy vélte, hogy korábbi egyesülete képes lenne szerződtetni a hatszoros aranylabdást. 

"Az Inter természetesen megszerezheti Lionel Messit, nincs kétségem afelől, hogy megtehetik" - mondta Cauet, aki az Interrel Európai Szuperkupát nyert az 1997/98-as idényben. "Steven Zhang elnök rendelkezik a kellő pénzügyi lehetőségekkel és potenciális ambícióival. Ő egy olyan klubvezető, aki nagyban gondolkozik."

Messit le tudná igazolni az Inter a milánóiak egykori középpályása szerint | Eurosport

Az Internazionale egykori középpályása, Benoit Cauet úgy véli, hogy a milánói klub képes lenne szerződtetni a Barcelona zsenijét, Lionel Messit. Messit nem először hozzák össze az Interrel, azóta téma ő Milánóban, mióta az olasz klub korábbi elnöke, Massimo Moratti azt mondta, hogy a Serie A-ban szereplő egyesületnek egyáltalán nem tiltott álom a hatszoros aranylabdás világklasszis megszerzése.


Májusban megtudtuk azt is, hogy az Internazionale megpróbálta leigazolni Messit a Barcelonától 2008-ban, derült ki a milánói klub korábbi sportigazgatója, Marco Branca szavaiból. Branca elmesélte, hogy az Inter elment a falig, hogy szerződtesse Lionelt, még annál is jobb feltételeket kínálva neki, mint amit megkapott akkor a Camp Nou-ban.

"Igen, küzdöttünk érte, de Leo nem akarta elhagyni Barcelonát" -  nyilatkozta Branca"Nagyon hálás a klubjának. Nem mindig a pénz az első."

Augusztusban pedig arról olvashattunk, hogy az Internazionale valószínűleg már megkezdte a Lionel Messi aláírásának megszerzésére irányuló kísérleteket Massimo Moratti, a milánói klub korábbi elnöke szerint.

"Ez gazdasági szempontból nem egyszerű művelet, ez egyértelmű. De a legnagyobb akadályt Messi szándékai jelenthetik. Nem tudom pontosan, hogy tényleg el akarja-e hagyni a Barcát.  Azt hiszem, az Inter már megpróbálta megszerezni az aláírását.  Láttam a Suning hirdetését az argentin sziluettjével a dómon, és ez arra késztet, hogy azt mondjam, a kezdeményezés már megtörtént. Ha nem, azt hiszem, hamarosan meg fogják tenni." - nyilatkozta Moratti.  

Az Inter korábbi elnöke szerint a milánói klub meg akarja szerezni Messit | Eurosport

Az Internazionale valószínűleg már megkezdte a Lionel Messi aláírásának megszerzésére irányuló kísérleteket - mondja Massimo Moratti, a milánói klub korábbi elnöke. A Nerazzurri az egyik olyan klub, amely valószínűleg megpróbálja szerződtetni Lionel Messit, amennyiben az argentin csillag úgy döntene, hogy elhagyja a Camp Nou-t.

Messi tehát egy ideje szerepelt az Inter radarján, a Serie A egyik óriása nem titkolta, hogy az évek során minden idők egyik legnagyszerűbb labdarúgójának megszerzése napirenden szerepelt náluk. Most is ajtót nyithattak volna előtte, mivel a hatszoros aranylabdás megszellőztette vágyát, hogy legszívesebben távozna eddig egyetlen profi klubjától. De mivel a szerződésében 700 millió eurós kivásárlási ár szerepel, és soha nem menne bíróságra az igazáért szeretett egyesülete ellen, végül marad a Barcelonában, így ő maga zárta le az elmúlt évtized legnagyobb átigazolási sagáját, amelynek történetét nem mellesleg ő maga kezdte el írni.

Az Inter egykori legendás játékosa, jelenlegi alelnöke, Javier Zanetti azt állítja, hogy az Inter az intenzív spekulációk ellenére soha nem jutott el az átigazolási tárgyalásokig Messivel kapcsolatban.

"Nem voltunk abban a helyzetben, hogy ajánlatot tegyünk Messiért. A piaci politikánk előbb az eladásról szól, és csak utána a vásárlásról. Tiszteletben kell tartanunk a pénzügyi fair play-t. Messi mindig mondta, hogy Barcelona az otthona, a családja, és látva, hogy ez a sztori lezárult, helyes, hogy ez így is marad. Nagyon világosan fogalmazott, amikor úgy nyilatkozott, hogy a család súlya nagy, és ez egy kényes, nagyon kényes helyzet. Nem a pénzügyi okok számítottak." - mondta Zanetti.

Javier-Zanetti-Luis-Figo-min.jpgFotó: Europress/AFP

Tehát Messi biztosan nem lesz az Inter játékosa idén, de az még kérdés, hogy honfitársa, Lautaro Martinez bejárja-e az ellenkező utat, azaz Milánóból Barcelona felé veszi-e az irányt. Az igen sokra taksált csatárt szívesen látná több spanyol topcsapat is, de hivatalos ajánlat még nem érkezett érte az Interhez, az olaszok pedig remélik, hogy ez így is marad. 

"Esetében, mivel már fiatal játékosként ilyen potenciállal rendelkezik, teljesen normális, hogy más csapatok is kinézik maguknak. De én nap mint nap azt látom, hogy Lautaro Olaszországban akar maradni. Jelenleg nem zajlanak tárgyalások az Inter és a Barcelona között. Elégedettek vagyunk vele, és tudom róla, hogy itt is boldog. Tisztában van vele, hogy egy remek klub tagja, és az edzőnek, Antonio Contének köszönhetően sokat fejlődik." - zárta nyilatkozatát Zanetti.

via goal.com

Hozzászólások