Serie A - Messi megszerzéséért mindent megtett az Inter a klub egykori sportigazgatója szerint
Messi megszerzéséért mindent megtett az Inter a klub egykori sportigazgatója szerint
Fotó: Europress/AFP

Messi megszerzéséért mindent megtett az Inter a klub egykori sportigazgatója szerint

Takács MártonTakács Márton
2020/05/26 10:37
Az Internazionale megpróbálta leigazolni Lionel Messit a Barcelonától 2008-ban, derült ki a milánói klub korábbi sportigazgatója, Marco Branca szavaiból. 

A 32 éves argentin zseni, aki a sport történetének egyik legnagyobb alakjává vált, és hat Aranylabdával büszkélkedhet, csak 21 éves volt, amikor az olasz egyesület megpróbálta megszerezni őt egy olyan csapattól, amellyel annyira szoros kapcsolatban áll. Branca elmesélte, hogy Inter elment a falig, hogy szerződtesse Messit, még annál is jobb feltételeket kínálva neki, mint amit megkapott akkor a Camp Nou-ban.

Messit le tudná igazolni az Inter a milánóiak egykori középpályása szerint | Eurosport

Az Internazionale egykori középpályása, Benoit Cauet úgy véli, hogy a milánói klub képes lenne szerződtetni a Barcelona zsenijét, Lionel Messit. Messit nem először hozzák össze az Interrel, azóta téma ő Milánóban, mióta az olasz klub korábbi elnöke, Massimo Moratti azt mondta, hogy a Serie A-ban szereplő egyesületnek egyáltalán nem tiltott álom a hatszoros aranylabdás világklasszis megszerzése.

"Igen, küzdöttünk érte, de Leo nem akarta elhagyni Barcelonát" - nyilatkozta Branca. "Nagyon hálás a klubjának. Nem mindig a pénz az első."

Branca azután kezdett el dolgozni az Inter vezetőségében, hogy maga is focizott a csapatban. 2002 és 2014 között töltötte be előbb a scout, majd a sportigazgatói posztot. Olyan játékosok szerződtetése fűződik a nevéhez, mint Diego Milito, Samuel Eto’o és Wesley Sneijder.

Korábban Massimo Moratti, az Inter volt elnöke is beszélt erről a Messi-történetről.

"Mindenkinek Messi az álma, de ő nem fogja elhagyni a Barcelonát. Ő a valaha volt legnagyobb futballista." - mondta Moratti

"Meg fogjuk ölni!" - Messit már gyerekként sem kímélték az ellenfelek | Eurosport

Lionel Messinek már gyerekként sem volt könnyű dolga, legalábbis az argentin világklasszis unokatestvére, Maxi Biancucchi szerint. A Barcelona sztárjának mindig is nálánál erősebb és nagyobb ellenfelekkel szemben kellett megállnia a helyét, akik ráadásul nem bántak vele kesztyűs kézzel. Ennek ellenére rokona szerint Messi nem ijedt meg a kihívástól.

Két évvel az argentin sikertelen megszerzési kísérlete után az Inter triplázott, megnyerte az olasz bajnokságot, kupát, és a Bajnokok Ligáját is José Mourinho vezetésével, az elődöntőben éppen a Barcelonát búcsúztatva. 

Branca feltárta ennek a sikernek a titkait az átigazolási piacot érintve.

"Dühös játékosokat igazoltunk, olyanokat, akikre korábbi klubjuk nem tartott igényt, Eto’o például azért ment el Barcelonából, mert Zlatan Ibrahimovicot megvették a posztjára, éppen az Interből. Ibra azt mondta nekünk, hogy már nincs meg benne a folytatáshoz szükséges derű. Hallgattunk rá, és mindenki számára megtaláltuk az ideális megoldást. És akkor jött hozzánk Eto'o."

A mai helyzetről Branca azt mondta, hogy nem ismeri a Lautaro Martinez-ügylet helyzetét, mivel a jelenlegi Inter-ügylet szorosan kapcsolódik a nyári barcelonai váltáshoz

"Olvastam, hogy Messi azt akarja, hogy leigazolja őt a Barca, de nem ismerem a helyzetet, így nem tudok véleményt formálni róla."

Az Inter legendája szerint a Barcelona által megkörnyékezett Lautaro boldog Milánóban | Eurosport

Az Internazionale korábbi legendás hátvédje, jelenlegi alelnöke úgy véli, hogy honfitársa, Lautaro Martinez több mint boldog lenne, ha Milánóban maradna. Javier Zanetti, az Inter alelnöke úgy gondolja, hogy Lautaro Martinez elégedett a Serie A egyik bajnokesélyes klubjánál betöltött helyzetével, miközben a Barcelona szeretné leigazolni őt.

via goal.com

Hozzászólások