Serie A - Az Inter korábbi elnöke szerint a milánói klub meg akarja szerezni Messit
Az Inter korábbi elnöke szerint a milánói klub meg akarja szerezni Messit
Fotó: Europress/AFP

Az Inter korábbi elnöke szerint a milánói klub meg akarja szerezni Messit

Takács MártonTakács Márton
2020/08/25 10:46
Az Internazionale valószínűleg már megkezdte a Lionel Messi aláírásának megszerzésére irányuló kísérleteket - mondja Massimo Moratti, a milánói klub korábbi elnöke.

A Nerazzurri az egyik olyan klub, amely valószínűleg megpróbálja szerződtetni Lionel Messit, amennyiben az argentin csillag úgy döntene, hogy elhagyja a Camp Nou-t. Messi komolyan veszi a jövőjét egy csalódást okozó szezon után, amely a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében egy 8-2-es kiütéses vereséggel zárult le a Barcelona számára a Bayern Münchennel szemben. 

Messit le tudná igazolni az Inter a milánóiak egykori középpályása szerint | Eurosport

Az Internazionale egykori középpályása, Benoit Cauet úgy véli, hogy a milánói klub képes lenne szerződtetni a Barcelona zsenijét, Lionel Messit. Messit nem először hozzák össze az Interrel, azóta téma ő Milánóban, mióta az olasz klub korábbi elnöke, Massimo Moratti azt mondta, hogy a Serie A-ban szereplő egyesületnek egyáltalán nem tiltott álom a hatszoros aranylabdás világklasszis megszerzése.

A K.O. után sok változás következett be Barcelonában, Ronald Koeman váltotta a menesztett Quique Setient a kispadon, miközben Eric Abidal sportigazgatót is elbocsátották. Moratti, az 1995 és 2013 közötti Inter-elnök úgy gondolja, hogy a Suning csoport tulajdonosának nemrégiben megjelent televíziós hirdetése - amelyben a milánói dómra vetített Messi sziluettje látható - azt jelzi, hogy szívesen vinnék a játékost San Siróba.

"Ez gazdasági szempontból nem egyszerű művelet, ez egyértelmű. De a legnagyobb akadályt Messi szándékai jelenthetik. Nem tudom pontosan, hogy tényleg el akarja-e hagyni a Barcát. Azt hiszem, az Inter már megpróbálta megszerezni az aláírását. Láttam a Suning hirdetését az argentin sziluettjével a dómon, és ez arra késztet, hogy azt mondjam, a kezdeményezés már megtörtént. Ha nem, azt hiszem, hamarosan meg fogják tenni." - nyilatkozta Moratti. 

Messi megszerzéséért mindent megtett az Inter a klub egykori sportigazgatója szerint | Eurosport

Az Internazionale megpróbálta leigazolni Lionel Messit a Barcelonától 2008-ban, derült ki a milánói klub korábbi sportigazgatója, Marco Branca szavaiból. A 32 éves argentin zseni, aki a sport történetének egyik legnagyobb alakjává vált, és hat Aranylabdával büszkélkedhet, csak 21 éves volt, amikor az olasz egyesület megpróbálta megszerezni őt egy olyan csapattól, amellyel annyira szoros kapcsolatban áll.

Az Inter elég erős tűzerővel rendelkezett a mögöttünk hagyott szezonban: Romelu Lukaku és Lautaro Martinez összesen 55 gólt szereztek a 2019/2020-as idényben. Morattit különösen lenyűgözte az, hogy Lukaku milyen gyorsan beilleszkedett az Interbe, és adaptálódott a Serie A  kihívásaihoz a Manchester United tavalyi elhagyása után.

"Őszintén szólva nem vártam tőle ilyen magas szintű teljesítményt. Bebizonyosodott, hogy intelligens fiú, aki nagyon jól alkalmazkodott az olasz labdarúgáshoz, minden elvárást meghaladva. Kedvelem őt."

Messi Manchester Cityhez való igazolása bonyolult, de lehetséges korábbi barcás csapattársa szerint | Eurosport

Ha esetleg Lionel Messi távozna a Barcelonából, lehetséges, hogy éppen a Manchester Cityhez szerződik, mondja Yaya Toure, de a Barcelona és a City egykori középpályása úgy véli, bármilyen üzlet nyélbe ütése a hatszoros aranylabdással kapcsolatban bonyolult lesz ezen a nyáron. A lehetséges távozását állítólag maga Messi kezdeményezte a Barcelonánál.

Martinezről - akiről azt állítják, hogy a Barca elsődleges célpontja - ezt mondta Moratti: "Az argentin hihetetlen potenciállal rendelkezik. Nagy tehetség. Már most nagyon jó dolgokat mutat, de később még ennél is jobb lesz."

Az Inter a második helyen végzett a Serie A legutóbbi évadában, egy ponttal lemaradva a Juventus mögött, mivel a Scudetto ismét Torinóba került. Antonio Conte csapata a múlt héten az Európa-liga döntőjében 3-2-es vereséget szenvedett a Sevillától.

Conte nyilvános kirohanását követően újabb ex-juvés kerülhet az Inter kispadjára | Eurosport

Antonio Conte nemrég nyilvánosan kritizálta az Inter vezetőségét, mert úgy érezte, nem kapott elég támogatást akkor, amikor nehezebb periódust élt át a csapattal. Az olasz sajtó szerint nagy a feszültség a felek között, ami azt eredményezheti, hogy már egy év után véget ér a Conte-éra az Internél.

via goal.com

Hozzászólások