Serie A - Lukakut Shaquille O’Nealhez hasonlította interes csapattársa, mindketten természeti erők szerinte
Lukakut Shaquille O’Nealhez hasonlította interes csapattársa, mindketten természeti erők szerinte
Fotó: Europress/AFP

Lukakut Shaquille O’Nealhez hasonlította interes csapattársa, mindketten természeti erők szerinte

Takács MártonTakács Márton
2021/01/13 14:14
Romelu Lukaku az NBA-legenda Shaquille O’Neal fizikai erejével büszkélkedhet Nicolo Barella, az Internazionale olasz válogatott középpályása szerint, a belga csatárt természeti erőnek tekinti csapattársa.

A 27 éves támadó kivirult, amióta 2019 nyarán az Internazionaléhoz szerződött. Első milánói idényében 34 gólt szerzett a belga csatár, amihez a most futó szezonban még 16 találatot tett hozzá eddig. 

Igazi talizmánja lett Antonio Conte bajnoki címre áhítozó csapatának, és kevés ellenfél képes megfékezni azt a nyilvánvaló fenyegetést, amit a 191 centiméteres óriás jelent. Nicolo Barella nem lepődik meg, amikor a riválisok küzdenek ezzel a helyzettel, Lukaku csapattársai minden edzésen tapasztalják, milyen nehéz lehet megállítani őt. Barella a Manchester United korábbi támadóját a Los Angeles Lakers és a Miami Heat korábbi sztárjához hasonlította.

Conte szerint az Internek az olajozottan működő gépezetként szereplő Liverpool példáját kell követnie | Eurosport

Antonio Conte, az Internazionale vezetőedzője bízik benne, hogy elég időt kap a milánói csapat kispadján, és a Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp munkáját emelte ki példaként, hogy mit érhetne el ő is a megfelelő támogatással. Az Inter sorozatban három mérkőzésen maradt nyeretlen, a Serie A-ban 1-1-et játszott a Lazióval, 2-1-re kikapott a városi derbin a Milantól, majd 2-2-es döntetlenre végzett a Bajnokok Ligájában a Borussia Mönchengladbach csapatával.

"Lukaku és Shaquille O’Neal legnagyobb erőssége a fizikai erejük. De Lukaku ennél is sokkal több. Még az edzésen is két vagy három játékosra van szükségünk, hogy megállítsuk. Ő egy természeti erő." - nyilatkozta a 18-szoros olasz válogatott Barella.

Az Esélylesők legutóbbi adásában a kiváló blogger, Szabó Péter 'Peet' így vélekedett Lukakuról:

"Lukaku továbbra is egy állat. A számait érdemes megnézni, a várható gólmennyisége 90 perces átlagban picivel több, mint egy. A valós gólmennyisége is ott van egy fölött. Világklasszis teljesítményt nyújt a csávó, a United-szurkolók kicsit magukba nézhetnek, gyakorlatilag elüldözték Manchesterből, miközben egy ilyen játékosról van szó. Nincs még egy olyan játékos, aki annyira hiányozna ebből az Interből, mint Lukaku. Rá épül a támadójáték, arra, hogy visszalépeget, lekészíti a labdákat, aztán elképesztő módon lövi be a ziccereit."

Lukakunak óriási szerepe van abban, hogy az Inter ebben az évadban az ősi rivális és listavezető AC Milantól három pontnyi távolságra van a második helyen. Fabio Capello, a Milan egykori edzője szerint Conte Intere a favorit a bajnoki megszerzéséért folytatott versenyben. 

"A Juventus visszatért, megtalálta az identitását, és kevesebb probléma van a játékával, mint a szezon első részében. Számomra úgy tűnik, hogy a csapat megértette, mit akar Andrea Pirlo. A Juventus ebben az idényben korábban még nem volt versenyben a címért, de a Napolival játszott meccsükkel és az Interrel való közvetlen összecsapásukkal dönthetnek majd a dolgokról, utóbbiakat választottam befutóknak a címért. Számomra a Nerazzurri az a csapat, amely a legmélyebb kerettel rendelkezik ahhoz, hogy minden mérkőzésen versenyképes legyen. Ráadásul az Internek már nem kell játszania a nemzetközi kupaporondon, ezért mindig frissek lehetnek a játékosai." - fejtette ki Capello.

Conte felajánlotta lemondását, de nem fogadták el, pedig megdolgozott érte | Eurosport

Ezen a héten az olasz csapatok nemzetközi szereplését értékeltük a Regista podcastben. A mérleg összességében pozitív, hiszen a BL-ben és az El-ben egyaránt három-három csapat folytathatja, csalódásra egyedül az Internél lehet ok. Antonio Conte a hírek szerint fel is ajánlotta lemondását, amit az Inter vezetősége - miután osztott-szorzott - nem fogadott el, pedig az edző rászolgált a menesztésre.

via goal.com


Hozzászólások