Serie A - Kegyetlen veszteséget okoz a koronavírus az olasz focinak
Kegyetlen veszteséget okoz a koronavírus az olasz focinak
Fotó: Europress/AFP

Kegyetlen veszteséget okoz a koronavírus az olasz focinak

Nagy BenjáminNagy Benjámin
2020/05/29 09:15
Az olasz labdarúgó-szövetség elnöke összeszámolta, mennyi pénzt buknak a járvány miatt. Könnyen lehet, hogy a helyzet káoszhoz vezet a közeljövőben

Tudnivaló és sajnos teljesen egyértelmű, hogy a koronavírus okozta nehézségekből hosszú idő lesz talpra állni a gazdaságilag amúgy sem a legkiegyensúlyozottabb olasz focinak - évek, talán évtizedek kellenek, amíg a 2019-es állapotokhoz visszatérhetnek, és valljuk meg: ki hitte volna, hogy egyszer még visszasírják azokat az időket a futball vezetői.

Márpedig az olasz labdarúgó-szövetség (FIGC) elnöke, Gabriele Gravina mindenféle sallang nélkül közölte a legfrissebb, semmiképp sem pozitív tényeket. 

"Valós számításaink szerint minimum 500 millió eurós veszteséget okoz a vírus, és ha a Serie A nem folytatódhat, az összeg túllépi a 700 millió eurót. Nem vagyunk és nem leszünk könnyű helyzetben" - mondta a Riparte l'Italiának.

Mivel az élvonal 2019/20-as szezonjának sorsáról folyamatos az egyeztetés a sportvezetők és az olasz kormány között, egyelőre azt sem lehet pontosan tudni, mivel és hogy tervezzenek. Vincenzo Spadafora sportminiszter ugyan megerősítette, hogy június 13-án vagy 20-án elrajtol a bajnokság, ám hasonló döntések voltak már az elmúlt hetekben, ráadásul a csapatoktól sorra érkezik egy-egy pozitív teszt híre - legutóbb a Bologna egyik stábtagja lett fertőzött.

"A szövetség feladata, hogy a még nagyobb pénzügyi krízist megakadályozva helyreálljon a futballélet, ezáltal visszaadhatjuk az olasz embereknek a sport iránti szenvedély érzését. A minisztériumokkal közösen minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy a mintegy 100.000 alkalmazottat foglalkoztató labdarúgás, amely egyben bevételt is generál az állam számára, a biztonságot szem előtt tartva minél előbb a régi legyen" - mondta Gravina.

A tervek alapján tehát az első, a másod- és a harmadosztály indul újra, természetesen zárt kapuk mögött, míg a legkésőbbi befejezési időpont augusztus 20., azaz az is előfordulhat, hogy a jelenlegi és a következő idény egybemosódik  - már amennyiben a körülmények lehetővé teszik. 

Más kérdés, hogy az odavesző eurómilliók hiánya mikor vetül ki a pályára. 

via Goal

Hozzászólások