Serie A - Kapuk elfelejtve
Kapuk elfelejtve
Fotó: Europress/Getty

Kapuk elfelejtve

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/12/06 11:11

Abban azért van némi kritika, ha a La Gazzetta dello Sport a következő kijelentéssekkel értékeli a (papíron rangadónak számító) Fiorentina-Juventus mérkőzést: "totál nulla", "elfelejtették a kapusokat" vagy "a labdaszedők voltak a legjobbak".

Egy kevés helyzetet hozó, nem túl élvezetes találkozó után már várhatjuk a szombat estét, hisz a Roma visszajöhet mínusz 1 pontra.

A Juvén most pontosan látszott milyen ha a legjobbak keveset vagy csak közepes színvonalon játszanak (persze, valamikor pihenni is kell), és a sok hiányzó miatt a három védős felállás sem volt az igazi. Llorente és Gomez összesen egy kaput eltaláló labdáig jutott, a két csapat előző firenzei bajnokija (0-2-ről, 4-2-es hazai győzelem) jóval izgalmasabbra sikerült.

A Juventus legutóbb 2012 novemberében (76 meccsel korábban) játszott 0-0-ás döntetlent a Serie A-ban 

A Gazzettánál 7-es osztályzattal Bonucci lett a mérkőzés legjobbja (a találkozóról tudósító szakírót Beckenbauerre emlékeztette a játéka...) Tévez csak 5.5-est, Pogba 6-ost kapott. A Firoentinában Cuadrado szintén hatossal zárt, a következő megjegyzés mellett: "Biztos, hogy a valódi posztján szerepelt? Neki jól láthatóan hely kell a játékhoz. A hazaiak egyetlen komoly próbálkozása azonban az ő nevéhez fűződött".

Szóval a Juve piros (vagy ha úgy tetszik lila...) lámpát kapott Firenzébe, a Romának csak élnie kellene a lehetőséggel.

Ha a kapufák gólok lettek volna...a Palermo 3. helyen állna bajnokságban (a forduló előtti helyzet). /Grafika: Gazzetta/

A Sassuolo legyőzése nem is nehéz feladat, bár Di Francesco együttese (a fiatal edző 2001-ben még Totti csapattársaként nyert bajnokságot) a legutóbbi 7 körben nem kapott ki. Talán mondani sem kell, hogy ez Serie A-s klubcsúcs.

Francesco Tottinak komoly lehetőség a ma esti bajnoki, hisz végre az emiliai csapat ellen is gólt lőhet. A Serie A mostani együttesei közül ugyanis csak a Sassuolonak nem talált még be, a korábbi 44 ellenfele közül 37 ellen már szerzett gólt.

Francesco Totti kedvenc ellenfelei a Serie A-ban:

19 gól - Parma

14 gól - Cagliari, Sampdoria, Udinese

13 gól - Fiorentina

12 gól - Bari 

Totti mellett Daniele De Rossi is ott lesz a pályán, akinek a neve egy ismert római alvilági figura, Giovanni De Carlo után folytatott nyomozás kapcsán került elő a rendőrségénél. A 39 éves maffiakapcsolatokkal vádolt férfi több ismert olasz közéleti személyiséggel (énekesekkel, műsorvezetőkkel, labdarúgókkal) ápolt jó kapcsolatot, és szívesen segített ha kellett. Egy lehallgatott telefonbeszélgetés szerint, De Rossinak még 2013 szeptemberében egy diszkós affért sikerült elsimítania.

De Carlo szájából állítólag a következő mondat is elhangzott a beszélgetés során: "Hívj bármikor Danie', jól tetted, hogy csörögtél. Számíthatsz rám barátom".

Hozzászólások