Serie A - Visszatért a csillogás a Juve-játékosok szemébe, de Pirlónak még vannak hibái
Visszatért a csillogás a Juve-játékosok szemébe, de Pirlónak még vannak hibái
Fotó: Europress/AFP

Visszatért a csillogás a Juve-játékosok szemébe, de Pirlónak még vannak hibái

Egy tükörsima győzelemmel és egy küzdelmes mérkőzéssel kezdte meg edzői pályafutását Andrea Pirlo a Juventus kispadján. Rómában felszínre kerültek az egykori középpályás hiányosságai, például a meccselés területén, azonban a játékosok sokkal felszabadultabban játszanak, mint az előző idényben. Hogy ez elegendő lesz-e a bajnoki címhez? Végső soron ez a nagy kérdés.

Győzelemmel kezdte az új évadot a Serie A valószínűleg legjobb keretével rendelkező csapata, az Inter. Antonio Conte tanítványai igencsak megszenvedtek a Fiorentina ellen, de a minőségi kispad és egy erős hajrá kisegítette az edzőt a bajból. Kellett is a jó kezdés, mert az Inter mindent egy lapra feltéve, középtávú terveit is kockáztatva dolgozik az átigazolási piacon. Az Intert és Contét láthatóan egyetlen cél vezérli, méghozzá a bajnoki cím megszerzése, így minden azon múlik, sikerül-e letaszítani a Juventust az első helyről.

Az idei szezon nem csak a bajnoki versenyfutás miatt lehet érdekes, de az élmezőny általánosságában is nagyon erősnek tűnik. Victor Osimhen szerződtetésével és Kalidou Koulibaly (várható) megtartásával a Napolira fantasztikus szezon várhat, az Atalanta pedig továbbra is Atalanta, egy kicsit erősebb védelemmel a bajnoki címért is harcban lehetnének. Ígéretesen, két sima győzelemmel kezdett a Milan, amelynek közben az Európa-ligára is figyelnie kell, plusz a két római csapat is harcban lesz az európai kupahelyekért.

Minden idők egyik legérdekesebb bajnoki szezonja előtt állunk?

Hozzászólások