Serie A - Gattuso megpróbálta szétválasztani a bunyózó Ibrát és Onyewut, de hatalmas pofont kapott
Gattuso megpróbálta szétválasztani a bunyózó Ibrát és Onyewut, de hatalmas pofont kapott
Fotó: Europress/AFP

Gattuso megpróbálta szétválasztani a bunyózó Ibrát és Onyewut, de hatalmas pofont kapott

Németh DánielNémeth Dániel
2020/05/10 11:22
2011 emlékezetes év marad az AC Milan számára, hiszen a Zlatan Ibrahimovic és Thiago Silva fémjelezte csapat megnyerte az olasz bajnokságot. A győzelemig vezető út azonban nem volt könnyű, időnként a feszültség is kitört a játékosokból az edzéseken. Olyan is előfordult, hogy mindez tettlegességig fajult, ráadásul a bunyó egyik főszereplője épp a keret legértékesebb játékosa volt.

Oguchi Onyewu milanos pályafutására valószínűleg nem sokan emlékeznek, amin kár is volna csodálkozni. A 69-szeres amerikai válogatott védő két szezont töltött el a piros-feketéknél, és ugyan hivatalosan az olasz bajnokságot nyerő csapat keretéhez tartozott, tétmérkőzésen nem kapott lehetőséget. 2010 novemberében sem a jó teljesítményével került a címlapokra, az apropó egy verekedés volt, amely közte és Ibrahimovic között bontakozott ki. A két megtermett játékos nem kímélte egymást, a svéd csatárnak néhány bordája bánta az ütközetet.

"Közöltem vele, hogy semmi sértőt nem mondtam neki, de ő csak folytatta. Megbökött, majd utána még egyszer. Begurultam, de nem szóltam egy szót sem. Amikor legközelebb hozzá került a labda, felé rohantam, ugrottam és páros lábbal becsúsztam. Ő azonban ezt észrevette, és elugrott. Mind a ketten a földre kerültünk, és amint felálltam, ütést éreztem a vállamnál. 'Nem volt jó ötlet, Onyewu' - gondoltam. Lefejeltem, aztán egymásnak estünk. Le akartuk tépni egymás végtagjait, brutális volt. Igazi élet-halál harc"emlékezett rá vissza Ibrahimovic.

Ibrahimovic megfogta Gattusót, majd bedobta a kukába | Eurosport

Az AC Milan korábbi holland középpályását, Urby Emanuelsont nemrég arról kérdezték, ki volt a legszórakoztatóbb játékos, akivel valaha is pályára lépett. Emanuelson régi csapattársát, Zlatan Ibrahimovicot nevezte meg, és mondandóját mintegy alátámasztva, egy történetet is megosztott a Voetbal International újságírójával. 2011 és 2012 között nem csak világklasszisok játszottak a Milanban, de a keret tele volt erős egyéniségekkel is.

A történetet felidézte a Milan egykori középpályása, Ambrosini is, aki szintén tagja volt a 2011-es bajnokcsapatnak. "Megpróbáltuk őket szétválasztani, de olyan volt, mintha egy lezárt kocsi ajtaját feszegettük volna puszta kézzel. Nem lehetett megmozdítani őket. Azt csak később vettem észre, hogy Rino Gattuso is földre került. Van három-négy bevillanás, amire mind a mai napig emlékszem a jelenetből" - mesélte a milánóiak korábbi csapatkapitánya nevetve. Hogy mi történt Gattusóval, az Oddo nyilatkozatából derült ki.

"Nekiálltak bunyózni, de azért nem volt olyan vészesen durva. Gattuso megpróbálta szétválasztani őket, de kapott egy hatalmas pofont" - mondta Oddo.

Csak, hogy kontextusba helyezzük: Ibrahimovic 195, Onyweu 196 centi, Gattuso pedig 177, így nem sok esélye volt a két kigyúrt, majd 100 kilós csapattárs mellett. Ambrosini egyébként a csapaton belüli versenyhelyzetre vezette vissza a feszültséget, szerinte mindenki kőkeményen küzdött a helyéért az edzéseken. "Mindannyian játszani akartunk, ezért az edzéseken élet-halál harc folyt. Azok, akik a padra szorultak, dühösek voltak, nagyon magas volt a színvonal. Ez is a tisztelet egyfajta formája volt, mindannyian nagyon-nagyon ott akartunk lenni a pályán." 

Ambrosini szerint a közjáték ellenére nagyon erős volt a 2011-es csapat, és megérdemelten szerezték meg a Scudettót. "Az edzőnek rengeteg tehetséget és erős karaktert kellett kezelnie az öltözőben, nem volt könnyű egységbe terelni őket. Ott volt Ronaldinho, Antonio Cassano, Kevin-Prince Boateng. Sokan voltak olyanok, akik újra és újra bizonyítani akartak, például Ibra, Pato, Clarence Seedorf és Andrea Pirlo. Allegri a saját módszerei szerint dolgozott, nem volt egy határozott elképzelése, mindig az adott pillanathoz igazodott."

via ésvia

Hozzászólások