Serie A - Ibrahimovic kijelentette, hogy ő a Mikulás, aki ajándékokat hoz a Milan játékosainak
Ibrahimovic kijelentette, hogy ő a Mikulás, aki ajándékokat hoz a Milan játékosainak
Fotó: Europress/AFP

Ibrahimovic kijelentette, hogy ő a Mikulás, aki ajándékokat hoz a Milan játékosainak

Takács MártonTakács Márton
2020/12/27 19:35
Zlatan Ibrahimovic kijelentette, hogy ő Mikulás, mivel ajándékokat visz 27 gyermeknek is - a két sajátjának Svédországba, és 25 csapattársának az AC Milanban.

A veterán csatár segített visszavezetni a Rossonerit a Serie A legjobb csapatai közé, a Milan a bajnoki cím esélyesei közé tartozik a nem várt őszi menetelése alapján. A koronavírus-járvány okozta márciusi leállás óta lejátszott mérkőzéseken az egyetlen veretlen csapat Európa öt legerősebb bajnokságában az az AC Milan, amely 14 eddigi mérkőzésén 34 pontot szerzett, és ezzel az olasz labdarúgó-bajnokság tabellájának élén zárja az évet. A csapat fejlődéséről mindent elmond az az adat, hogy a milánóiak a tavalyi bajnokság ezen szakaszában fele annyi pontot gyűjtöttek, mint most. 

Ibrahimovic elgondolkozott a visszavonuláson, de inkább a Milan megjavítása mellett döntött | Eurosport

Zlatan Ibrahimovic 39 évesen is bizonyítja klasszisát a Serie A-ban, a mostani szezonban már 10 gólnál jár, amivel kilenc fordulót követően vezeti a góllövőlistát. A svéd gólvágó elárulta, hogy nemrég a visszavonulás gondolata is megfordult a fejében, azonban ügynöke tanácsára inkább a Milan felemelését tűzte ki céljául, amely projekt egyelőre jól halad.

Ibrahimovic mindössze hat mérkőzésen szerzett tíz gólt ebben az idényben, de a Milan jobb győzelmi mutatóval áll nélküle a csapatban (72,7 százalék), mint vele (62,5 százalék), mióta január 6-án visszatért az olasz klubhoz. Ennek ellenére a 39 éves játékos hatása a pályán és azon kívül is hozzájárult ahhoz, hogy Stefano Pioli együttese valódi topcsapattá váljon a Serie A-ban, vagy legalább harcban legyen az első négy hely valamelyikéért, a hétszeres BEK/BL-győztes Milan a 2013/14-es évad óta nem szerepelt a Bajnokok Ligájában. A Manchester United és a Paris Saint-Germain egykori sztárja olyan ajándéknak érzi magát, aki folyamatosan annak az egyesületnek ad, ahol mindig is a legboldogabbnak érezte magát.

"Soha nem kérek semmit magamnak karácsonyra. Mikulás vagyok. Én vagyok az, aki ajándékokat hoz mind a 27 gyermekemnek: kettőnek Svédországban, a másik 25-nek pedig Milanellóban. Ebben az évben jár az óriási gratuláció azért, amit elértünk és amit csinálunk. Nagyon kevés mérkőzést veszítettünk el. Nem mondom, hogy ez nekem köszönhető, de valamennyit azért csak hozzátettem." - nyilatkozta Ibrahimovic.

Ibrahimovic Maldini szerint is a háromszoros aranylabdás Van Basten szintjén van | Eurosport

Paolo Maldini, az AC Milan legendás védője hasonlóságokat lát a klub jelenlegi svéd klasszisa, Zlatan Ibrahimovic és a milánóiak egykori holland zsenije, Marco van Basten között. A Rossoneri alaposan el volt látva szenzációs csatárokkal az elmúlt 30 évben. Marco van Basten, Jean-Pierre Papin, George Weah és Andriy Shevchenko egyaránt kapott Aranylabdát, igaz, JPP még a Marseille játékosaként.

Ibrahimovic eddigi ragyogó karrierje során négy bajnokságban összesen 11 bajnoki címet nyert. 12 alkalommal - ideértve az idei évet is - ismerték el Svédország legjobb labdarúgójának, az Aranylabda-szavazáson a legjobb helyezése a 2013-as negyedik pozíciója volt.

Ennek ellenére a svéd azt állítja, hogy nem cserélné el 12 Guldbollenjét a France Football nyereményéért, mivel már a hosszú pályafutását is nagy eredménynek tartja.

"Nem cserélném el a 12 Guldbollent a France Football díjára, mert számomra előbbiek a folytonosságot jelentik. Sokakat láttam, akik megnyerték a világbajnokságot, az Európa-bajnokságot, a Bajnokok Ligáját, sőt a Ballon d'Or-t is, csodálatos évük volt, fantasztikus, aztán később eltűntek, de én 25 éve vagyok a pályákon. És mindig a csúcson. Nagy különbség." - zárta mondandóját a svéd csatár.

Ibrahimovic Paolo Maldini még meg sem született unokája ellen is szívesen focizna | Eurosport

Zlatan Ibrahimovic cáfolt minden olyan felvetést, amely szerint hamarosan visszavonulhat, jelezve egyúttal azt is, hogy addig akar focizni, amíg fizikailag képes rá. Az AC Milan pazar formát mutató támadója októberben elmúlt 39 éves, kora ellenére már tíz gólt szerzett a Serie A most futó idényében, ráadásul úgy, hogy a koronavírussal is meg kellett küzdenie.

via goal.com

Hozzászólások