Serie A - Ha mindenkinek jól megy...
Ha mindenkinek jól megy...
Fotó: Europress/AFP

Ha mindenkinek jól megy...

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/11/02 19:18

Három héttel ezelőtt még egy edzőváltás sem lett volna abszurd gondolat a Napolinál.

Most a 10. kör - és a Roma legyőzése - után ott tartunk, hogy egyre többször kerül szóba a bajnoki cím.

Benítez ezt nyilván túlzásnak tartja de talán érzi, ebben a feltámadásban ő is benne van.

A spanyol edzőt sokszor éri az a kritika, nem egyszer volt már jó helyen pályafutása során.

A Napolinál is erős kerettel dolgozhat. Az alap már érkezésekor is adott volt, attól most tekintsünk el, hogy az eddigi igazolások (Koulibalyt leszámítva) nem igazán jöttek be. Benítez a Young Boys elleni EL vereség után sem változtatott sokat a csapaton, tudta, előbb-utóbb "megérkeznek" a húzóemberek (Gonzalo Higuaín egészen a Verona elleni mesterhármasáig nem lőtt gólt ebben a bajnokságban).

Mert eddig csak Callejon játszott átlagon felül. Most a góllövőlistát vezető spanyol játékos mellé csatlakozott Hamsik és Higuaín. Különösen az argentin játékos formajavulása feltűnő, az előző 8 nap során 5 gólt lőtt. Ez a trió pedig bárkit képes kivégezni. A Romát biztosan.

Higuaín: 5 gól a legutóbbi 3 fordulóban

Callejon már 8 gólt szerzett a Napoliban. Amikor ő betalált, a csapat még nem kapott ki (22 győzelem és 4 döntetlen a mérleg). Nem mellesleg 3 gólpasszt adott Higuaínnak, aki igazán látványos - a Gazzetta szerint: poszterre kívánkozó - mozdulattal szerzett vezetést a Roma ellen (ITT a video).

És a Roma? A tegnapi volt a Garcia-éra legrosszabb bajnokija. Ezt nem mi mondjuk, az olasz újságok vélekednek így. Mindössze egy kapura lövés Nápolyban... szerdán meg jön a Bayern München elleni BL meccs.

Három fontos meccs - három Roma vereség: Juventus 2-3, Bayern München 1-7, Napoli 0-2

Garcia a Juve elleni emlékezetes 3-2-es vereség után pár nappal kijelentette: "mi leszünk a bajnokok, mert jobb csapat vagyunk mint a torinóiak".

Ehhez képest a Roma a legutóbbi hat meccséből hármat elveszített.

Garcia pedig továbbra sem tud nyerni a fontos mérkőzéseken.

A szerdai is az lesz.

Ciro Esposito májusi halála óta (a nápolyi szurkolót egy roma drukker lőtte le a legutóbbi Olasz-kupa döntő előtt) először találkozott a Napoli és a Roma. Vendégszurkolók nem érkezhettek a San Paoloba, így a hangulat egész nyugodt volt. Egy nápolyi kiírást leszámítva. "Ha legközelebb lehetőségünk lesz találkozni, már nem lesz kegyelem"- szólt az üzenet

Hozzászólások