Serie A - Emery semmit sem értett, Inzaghi viszont Kloppra hasonlít a klasszis támadó szerint
Emery semmit sem értett, Inzaghi viszont Kloppra hasonlít a klasszis támadó szerint
Fotó: Europress/AFP

Emery semmit sem értett, Inzaghi viszont Kloppra hasonlít a klasszis támadó szerint

Németh DánielNémeth Dániel
2020/04/27 17:07
Ciro Immobilét manapság az olasz bajnokság egyik legjobb támadójaként tartják számon, pályafutását azonban eredménytelenebb időszakok is szegélyezték. Torinói sikerszériáját követően a Dortmund felé vette az irányt, majd a Sevillánál kötött ki, ahol Unai Emeryvel dolgozott együtt. Bár a baszk szakember eredményes volt a klubnál, az olasz támadó szívébe nem lopta be magát.

2014 nyarán komoly versenyfutás volt az európai sztárcsapatok között Immobile megszerzéséért, amelyből - talán némi meglepetésre - a Dortmund jött ki győztesen. Az olasz középcsatár újdonsült gólkirályként igazolt Németországba, azonban a nyelvvel és a kultúrával is meggyűlt a baja, beilleszkedési problémáin az sem segített, hogy a játékosaival híresen jó kapcsolatot ápoló Jürgen Klopp volt a vezetőedzője. Immobile 34 mérkőzésen csak 10 gólt szerzett a Borussiánál, és egy év után tovább is állt.

"Klopp hatalmas szakértő a futballban, mindig is azt mondtam, hogy szerettem vele dolgozni, főleg, amikor a legjobb formámban voltam. Nagyon összetett edző, minden megvan benne. Ha már itt tartunk, Simone Inzaghit juttatja eszembe, aki nagyon hasonlít hozzá a motivációs képességek terén, persze azért egy kicsit más módon" - magyarázta az olasz támadó. Összességében nem tartja nagy kudarcnak a dortmundi kitérőt, és szerinte a várakozásoknál gyengébb teljesítményében az is szerepet játszott, hogy az elődje nagyon magasra tette a lécet.

Gólkirály már volt, most még ennél is nagyobbat alkothat a Lazio klasszis támadója | Hosszabbítás

Ciro Immobile életében szinte ciklikusan váltják egymást a jó és a rossz karrierdöntések. Ha épp megy neki a játék, szinte megállíthatatlan, köztes állapot viszont nincs: amikor nem érzi jól magát, a számai is drasztikusan visszaesnek. Húszas éveinek közepére találta meg a számára ideális környezetet Simone Inzaghi Laziójában, idén akár a gólrekordot is megdöntheti.

"Nem úgy alakult a szezon, ahogyan azt szerettem volna, de azért nem is volt olyan rossz. Az egész csapatnak nehéz idénye volt, én tíz gólt lőttem, ebből négyet a BL-ben" - mondta a játékos, aki a légiósévek után újra Olaszország felé vette az irányt. "Amikor megszületett a megállapodás a Lazióval, nagyon boldog voltam, mert mindenképpen haza akartam jönni. Nagy lehetőség volt, szerettem a csapatot és az edzőt, bár a Marcelo Bielsával kialakult káoszt követően sejtettem, hogy nehéz dolgunk lesz."

"Nem akartam elkövetni ugyanazt a hibát, amit Dortmundban, ahol Robert Lewandowski pótlékaként tekintettek rám. Nem az volt a célom, hogy megismételjem Miroslav Klose laziós eredményeit, inkább a saját feltételeim szerint kezdtem el játszani."

Immobile a Lazio és a Dortmund között szerepelt a Sevilla színeiben is, de a La Ligában sem tudta megismételni a hazai sikereit. Ebben szerinte edzője, Unai Emery is benne volt. "Rosszul éreztem magam, mert nem kaptam sok lehetőséget. Januárban a távozáson gondolkoztam, de Emery megkért, hogy maradjak. Először voltak biztató jelek, mert rögtön két gólt szereztem, az edző viszont újra kirakott a kezdőből. Ekkor azt gondoltam, hogy ez az ember semmit sem ért meg. Maradjunk annyiban, hogy ha nem érzed magad a csapat részének, minden értelmetlen."

immobile-sevilla-min.jpgFotó: Europress/AFP

Rómában viszont a nehéz körülmények ellenére gyorsan beilleszkedett, és nem is tervezi elhagyni a fővárosi klubot. "Nem tudom, hogy itt fejezem-e be a pályafutásomat. Lehet, hogy mire 33 éves leszek, a Lazio annyira sikeres lesz, hogy nálam jobb játékosokra lesz szükségük. Nem szeretnék a csapat terhére lenni. Ezt a mezt fogom viselni, ameddig csak lehetséges. Egyértelműen Inzaghi az az edző, akivel a legjobb a viszonyom. Azt is megbeszéltük, amikor dühösen reagáltam a lecserélésemre, tökéletesen kezelte a helyzetet. Jól ismerjük egymást."

via football-italia

Hozzászólások