Serie A - Balotelli megérdemelte a pofont, és még csak nem is ő volt a legrosszabb
Balotelli megérdemelte a pofont, pedig nem is ő volt a legrosszabb
Fotó: Europress/AFP

Balotelli megérdemelte a pofont, és még csak nem is ő volt a legrosszabb

Németh DánielNémeth Dániel
2020/05/10 19:00
jövőre visszavonuló Giorgio Chiellini egy interjúban megosztott néhány részletet önéletrajzi könyvéből, amelyben minden jel szerint meglehetősen szókimondó lesz a rutinos védő. Korábbi csapattársai közül Mario Balotellit és "a legrosszabbak legrosszabbikát", Felipe Melót is keményen kritizálta, akik persze ezt nem hagyták szó nélkül.

Elsőként Balotelli viselkedése kapcsán fejtette ki véleményét. Chiellini szerint válogatottbeli csapattársa gyakran vállalhatatlanul viselkedett, és semmilyen tiszteletet nem tanúsított a többiek irányába. "Két játékosban csalódtam nagyot, mindent meg tudok erősíteni, amit a könyvben erről leírtam. Balotelli negatív személyiséggel rendelkezik, nem tiszteli a csapatát. 2013-ban a Konföderációs Kupán egyáltalán nem segítette a csapatot a brazilok elleni meccsen, igazán kijárt neki az a pofon" - nyilatkozta a védő.

"Egyesek a világ öt legjobb csatára között tartották számon, de nálam a 10-be vagy a 20-ba sem fért be."

Volt azonban egy olyan játékos, aki még az olasz válogatott fenegyerekénél is jobban kihúzta a gyufát Chiellininél. "Felipe Melo volt a legrosszabb a legrosszabbak közül. Ki nem állhatom azokat az embereket, akikben nincs tisztelet, és folyamatosan kívülállóként tekintenek magukra. Ha ő is jelen volt, szinte biztosra lehetett venni, hogy ki fog törni egy verekedés. Mondtam is a klubvezetőknek, hogy ő egy rohadt alma" - fogalmazott Chiellini, aki nem tart attól, hogy kínos lesz a legközelebbi találkozó a Bresciában futballozó Balotellivel. 

chiellini-melo-min.jpgFotó: Europress/AFP 

"Nincsenek hátsó szándékaim, nem mintha szükségem lenne rá. Ha beszélnem kell ezekkel a játékosokkal, megteszem. Nem lehetek mindenkinek a legjobb barátja, és igazából csak ez a két játékos lépte át nálam az elfogadható határokat. Ami engem illet: nem azzal van bajom, ha valaki rosszul játszik, esetleg kimarad pár éjszakára, hanem ha hiányzik valakiből a tisztelet, vagy teljesen üres belül. Egyszer megtörténhet, az viszont már nem fér bele, hogy ez rendszeres legyen" - szögezte le a Juventus csapatkapitánya.

Nem kellett sokat várni, hogy a megszólított játékosok visszavágjanak, Melo a Gazzettán keresztül reagált. "Először is, jó lenne tudni, hogy pontosan melyik eseményre utalt. Torinóban senkivel szemben nem voltam tiszteletlen, legyen szó csapattársakról, edzőkről, vagy a klubról általában. Őt azonban innentől kezdve nem tisztelem. Azt mondja, hogy Balotellit pofozni kellene, én pedig a legrosszabb vagyok, mert mindig bunyóba keveredtek miattam? Nos, ő mindig összepisálta magát félelmében. Elnézést, de könnyű másokról rosszat mondani egy könyvben."

"Talán még mindig neheztel rám, amiért a Galatasarayjal kiejtettük őket a Bajnokok Ligájában. Vagy azért, mert az Inter mindent megnyert, én pedig Inter-szurkoló vagyok. És még egy dolog az eszembe jutott: 2009-ben a Konföderációs Kupán, amit egyébként meg is nyertünk, 3-0-ra legyőztük az olaszokat. Talán ezért kínozza magát. Nemzetközi szinten amúgy meg semmit sem nyert. Szakmaiatlan ilyesmiket állítani. Ez a tiszteletlenség. Én itt megállok, nem mondok semmit, mert bizonyos dolgok jobb, ha az öltözőben maradnak."

balotelli-chiellini-min.jpgFotó: Europress/AFP

Balotelli az Instagram-oldalán reagált a kritikákra. "Bennem legalább megvan a tisztesség és a bátorság, hogy szemtől szemben mondjam el a véleményem. 2013 óta rengeteg lehetőséged lett volna, hogy férfiként viselkedj, azonban nem tetted. Ki tudja, hogy később mit fogsz majd mondani a jelenlegi csapattársaidról. Furcsa egy kapitány vagy. Ha ezt jelenti bajnoknak lenni, akkor ebből én inkább nem kérek. És soha nem voltam tiszteletlen a kék mezzel szemben."

Chiellini a könyvében az Inter iránti gyűlöletéről is beszél, ám ezzel aligha okozott nagy meglepetést. "Szerintem az emberek tudják, hogyan értem ezt, és nem szeretném, hogy félremagyarázzák. Sportos értelemben gyűlölöm az Intert, pont úgy, ahogyan Michael Jordan gyűlöli a Pistonst. Ezzel nem tudok mit kezdeni, és az esetek 99,9%-ban, ha a pályán kívül összefutok valakivel, jókat nevetünk miután a pályán szétszedtük egymást. Sőt, a tavalyi térdsérülésem után Javier Zanettitől kaptam az egyik legkedvesebb üzenetet."

"A sportbéli gyűlölet hajt előre, hogy legyőzd a riválisod, és ha megfelelő jelentést kap, nélkülözhetetlen is."

via és via

Hozzászólások