Serie A - Az Inter klasszis védője bírálta a Serie A-t a koronavírusra adott reakció miatt
Az Inter klasszis védője bírálta a Serie A-t a koronavírusra adott reakció miatt
Fotó: Europress/AFP

Az Inter klasszis védője bírálta a Serie A-t a koronavírusra adott reakció miatt

Takács MártonTakács Márton
2020/03/31 11:10
Az Internazionale uruguayi hátvédje, Diego Godin nem volt lenyűgözve attól, ahogy az olasz labdarúgó-bajnokság vezetői kezdetben a koronavírus-járványhoz álltak.

Godin az utolsó pillanatokig úgy érezte, hogy ki van téve a koronavírusnak, miután a Serie A irányítói folytatni akarták a szezont az utolsó pillanatig, amíg a helyzet végül fenntarthatatlanná vált. A sorozatot március 9-én függesztették fel a koronavírus-világjárvány miatt, amely Olaszországot különösen sújtotta. Egy nappal korábban az Inter 2-0-ás vereséget szenvedett a Juventustól, március 12-én pedig Daniele Rugani, a Juve védőjenek tesztje pozitívnak bizonyult a Covid-19-re.

Az átigazolási piacot uraló Inter régen látott küzdelemre késztetheti a Juventust tavasszal | Hosszabbítás

Amíg látja maga előtt a célt, addig Antonio Conte nem fog leállni: az Inter alaposan bevásárolt a télen, és egész ügyesen tömködte be a keret lyukait, ám ahhoz, hogy ez valóban bajnoki címet érjen, sok mindennek kell teljesülnie. Egy biztos: régen volt olyan közel a scudettóhoz az Inter, mint ahova idén tavasszal eljuthat.

Godin szerint a labdarúgásnak csak akkor kell folytatódni, amikor a helyzet már nem lesz ellenőrzés alatt.

"Az utolsó pillanatig ki voltunk téve ennek a veszélynek. A végsőkig húzták a húrt, hogy megnézhessék, folytathatjuk-e a játékot, amíg a helyzet már fenntarthatatlanná vált." - mondta Godin. "Az egészségügyi rendszer összeomlott, nincs elég ágy az intenzív osztályon, ahol olyan sok kritikus beteg és más betegségben szenvedő ember feküdhetne, a sok profi orvos ellenére ez a helyzet. Néhány héten át még folytattuk a játékot, folytattuk az edzéseket, zárt ajtók mögött játszottunk, amíg a Juventus védőjének pozitív eredményét meg nem tudtuk, amiután mi és a Juventus játékosai is karanténba kerültünk. Csak ekkor függesztették fel a bajnokságot. Bizonyára azon a meccsen voltak más játékosok is, akik már megfertőződtek, tehát közvetlenül mindannyiunkat karanténba helyeztek."

Koronavírus nélkül, de a mostanihoz hasonló okból gyűlöli egymást Juve és az Inter 60 éve | Hosszabbítás

A Juventus és az Inter gyűlölködése csaknem 60 éves múltra tekint vissza, a Derby d'Italia két szereplője ráadásul nagyon is hasonló ügy miatt kapott össze komolyabban először, mint ami ezekben a napokban borzolja a kedélyeket. Az 1951-es ügyben mindenesetre könnyebb igazságot tenni, mint az ideiben.

Olaszországban több mint 92 400 koronavírus-esetet regisztráltak, és 10 023 haláleset történt.

Míg a Serie A lassan állította le a mérkőzések lejátszását, a korai jelek azt sugallják, hogy nem fognak rohanni a potenciális visszatérés miatt, mivel a kitűzött május 3-i időpontról néhányan még azt gondolják, hogy túl korai lenne. 

"Az előrejelzések, amelyek arra késztettek bennünket, hogy április végén vagy májusban talán már folytathatjuk a sportversenyeket, túl optimisták voltak, tekintettel az egészségügyi helyzet alakulására" - mondta az olasz sportminiszter, Vincenzo Spadafora a Rai 3 Chi l'ha visto-nak. "Biztosan elmondhatom, hogy ha a sportesemények folytatódnak, akkor minden bizonnyal újra zárt kapuk mögött indulnak újra. Kétségeim vannak a május 3-i dátummal kapcsolatban is. Döntéseinket a járványhoz kell igazítanunk. A végső döntést az Olasz labdarúgó-szövetség (FIGC) hozza majd, de valószínűtlen, hogy május elején folytatni tudnánk az olasz labdarúgó-bajnokságot. A szövetség dönthet úgy, hogy a mérkőzéseket késő nyárra halasztja, júliusra és augusztusra vonatkozó javaslatokat is olvastam, de a helyzet bonyolult. A labdarúgó világ többi része időt adott nekünk a vészhelyzet megértésére, és most úgy gondolom, hogy a szükséges óvatossággal haladunk előre."

Mutatjuk, miért vált szinte lehetetlenné a Serie A-befejezése, spareggiók vagy teljes törlés jöhet | Hosszabbítás

Bekövetkezett, amire mindenki számított: a koronavírus olaszországi terjedésére tekintettel április 3-ig nem rendeznek futballmeccseket a Serie A-ban, azaz a már elmaradt fél fordulóval (nyolc csapat nem tudott játszani a 25. körben) együtt összesen három játéknapot kellene valahogy a tavaszi programba zsúfolni, hogy egyáltalán be lehessen fejezni a Serie A 2019/20-as idényét.


via goal.com

Hozzászólások