Serie A - Augusztus 20-áig be kell fejezni az olasz bajnokságot, de az újraindulás még kétséges
Augusztus 20-áig be kell fejezni az olasz bajnokságot
Fotó: Europress/AFP

Augusztus 20-áig be kell fejezni az olasz bajnokságot, de az újraindulás még kétséges

HosszabbitásHosszabbitás
2020/05/20 22:30
Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) szerdán augusztus 20-i határidőt szabott meg a bajnokság befejezésére.

A FIGC közleményben adta hírül, hogy az első, a másod- és a harmadosztály küzdelmeit szeretné folytatni, az alsóbb osztályokét viszont már nem.

A mostani idény zárásának határideje mellett az új szezon rajtjának időpontját is kijelölte a szervezet, amely szeptember elsején kívánja elindítani a 2020/21-es kiírást.

Azt egyelőre még mindig nem lehet tudni, hogy a koronavírus-járvány miatt március 9-én leállított bajnokság mikor indulhat újra. Ahhoz ugyanis az olasz kormány határozatára van szükség, amelyet jövő hét csütörtökre ígérnek. Az viszont bizonyos, hogy folytatás esetén valamennyi mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik majd.

A FIGC szerdán arról is határozott, hogy abban az esetben, ha az újraindítást követően ismét le kellene állítani a küzdelmeket bármelyik osztályban, akkor a szövetség egy rövidített, alternatív lebonyolítást rendel majd el a helyezések eldöntésére, ami akár play-off rendszerű is lehet. Amennyiben rövidített formában sem lehetséges a befejezés, a szövetség dönt a végső pozíciókról egy pontrendszer segítségével.

A Serie A aktuális küzdelmeiből még 12 teljes forduló van hátra, illetve négy mérkőzés a 26. fordulóból. Jelenleg a címvédő Juventus vezet egy ponttal megelőzve a Laziót és kilenccel az egy meccsel kevesebbet játszott Internazionalét.

MTI

Hozzászólások