Serie A - Az Inter legendája szerint a Barcelona által megkörnyékezett Lautaro boldog Milánóban
Az Inter legendája szerint a Barcelona által megkörnyékezett Lautaro boldog Milánóban
Fotó: Europress/AFP

Az Inter legendája szerint a Barcelona által megkörnyékezett Lautaro boldog Milánóban

Takács MártonTakács Márton
2020/04/24 13:45
Az Internazionale korábbi legendás hátvédje, jelenlegi alelnöke úgy véli, hogy honfitársa, Lautaro Martinez több mint boldog lenne, ha Milánóban maradna. 

Javier Zanetti, az Inter alelnöke úgy gondolja, hogy Lautaro Martinez elégedett a Serie A egyik bajnokesélyes klubjánál betöltött helyzetével, miközben a Barcelona szeretné leigazolni őt. Sajtóértesülések szerint az argentin támadó a Barca legfontosabb célpontja, mivel a La Liga címvédője benne látja a 33 éves Luis Suarez utódját hosszú távon. 

Lautaro több hónapja a katalánok által az egyik legkeresettebb futballista, akit a PSG sztárjával, Neymarral együtt is vinnének, ők ketten jelentik a Barcelona prioritásait a nyári átigazolási időszakban. A Barca vezetőedzője, Quique Setien nemrégiben kijelentette, hogy nem "pesszimista vagy optimista" a folyamatban lévő pletykák közepette az Inter-csatár megszerzése ügyében.

Barcelonában köthet ki Lautaro Martínez | Hosszabbítás

Az Internazionale argentin labdarúgója, Lautaro Martínez egyre közelebb kerül ahhoz, hogy az FC Barcelona játékosa legyen a katalán Sport vasárnapi híre szerint. A lap úgy tudja, hogy a milánói klub szerződésújítást ajánlott a 22 éves támadónak, benne azt, hogy az eddigi évi nettó kétmillió euró helyett négymilliót fizet neki, ám Martíneznek sokkal többet ajánl a katalán klub, amely tízmilliót is kész megadni klubcsere esetén a játékosnak.

A Real Madriddal és a Manchester City-vel is hírbe hozott argentin szezonbeli 31 mérkőzésén 16 gólt szerzett valamennyi versenysorozatot figyelembe véve, mielőtt a koronavírus-járvány miatt leállt volna a sportélet. A támadó erős partnerkapcsolatot alakított ki a tavaly nyáron szerződtetett Romelu Lukakuval az Interben. A milánóiak a harmadik helyen állnak a Serie A-ban, csak a Juventus és a Lazio előzi meg őket a tabellán. 

Zanettit az Instagram Live-on folytatott beszélgetésben kérdezte Lautaróról egykori interes csapattársa, Christian Vieri, ahol az argentin ezt mondta: 

"Őszinte leszek. Amikor szerződtettük, tudtuk, hogy ő Argentína egyik legígéretesebb fiatalja. Most, mindössze 22 éves korában [Antonio] Conte munkájának is köszönhetően sokat tud nyújtani. Jelenleg nem gondolkodunk azon, mit fog tenni. Meglátjuk, mit hoz a jövő, de most nagyon boldognak látom itt, az Internél. És Lukakuval nagyszerű párost alkotnak."

Hiába akarja a Barca Neymart és Lautarót, egyikre sincs pénze | Hosszabbítás

A következő átigazolási időszak - bármilyen formában is valósul meg - Barcelonában a támadósor megerősítéséről fog szólni. A pletykák alapján ambiciózus terv látszik körvonalazódni, miszerint a katalánok Neymarnál és az Inter fiatal sztárjánál, Lautaro Martíneznél is bepróbálkozhatnak. Mindezzel egy apró probléma van: jelenleg a klub egyik támadót sem engedheti meg magának.

Martinezt 2018-ban igazolta le az Inter az argentin Racing Clubtól, és gyorsan az európai labdarúgás egyik legkeresettebb támadója lett. A csatár 25 gólt szerzett, mióta csatlakozott az Interhez, és olyan jól teljesített Milánóban, hogy hazája válogatottjában is egyre fontosabb szerepet tölt be, ahol 17 mérkőzésen már kilenc találatot jegyez. 

Ennek az idénynek a gólszerzési formája eredményeként Martinezt már Sergio Agüeróval is összehasonlította az egykori argentin csillag, Hernan Crespo, aki hozzátette, úgy véli, hogy a csatárnak az Internél kellene maradnia, és még nem kellene nyáron a Barcelonához mennie.

via goal.com

Hozzászólások