Serie A - Utoljára nagypapája irányításával verték a Romát, most az ő góljával
Utoljára nagypapája irányításával verték a Romát, most az ő góljával
Fotó: Europress/AFP

Utoljára nagypapája irányításával verték a Romát, most az ő góljával

Németh DánielNémeth Dániel
2018/10/21 12:29

Az olasz bajnokság 9. fordulója egyből egy bombameglepetéssel indult, a kiesés ellen küzdő SPAL 2-0-ra legyőzte az AS Romát az Olympicóban. Története során csupán második alkalommal tudta felülmúlni a SPAL a fővárosi csapatot idegenben, és mindkét alkalommal egy Petagna okozta a Roma vesztét.

Andrea Petagna nyáron szerződött az Atalantától a SPAL-hoz, miután Gian Piero Gasperini csapatában létszámfelettivé vált. Idén három gólja van, és mindegyik érdekes körülmények között született: volt csapata ellen duplázni tudott még szeptemberben, most pedig a Roma ellen szerezte meg a vezetést csapatának.

2-0-ra meg is nyerte a mérkőzést a SPAL, így története során másodszor tudott győzni a Roma ellen az Olympicóban. Ezt megelőzően 1965-ben sikerült a bravúr, szintén 2-0-ra verték a fővárosi csapatot. Érdekesség, hogy a SPAL edzője egy bizonyos Francesco Petagna volt, Andrea nagypapája.

Francesco Petagna két ízben irányította a SPAL-t, először 1965 júliusa és 1968 októbere között, majd 1975-ben visszatért pár hónap erejéig. Egészen a nyolcvanas évekig edzősködött, de később sem távolodott el a labdarúgástól. 2000-ben, 77 éves korában hunyt el.

via football-italia

Hozzászólások