Serie A - Shevchenko szerint Gattuso identitást adott a Milannak
Shevchenko szerint Gattuso identitást adott a Milannak
Fotó: Europress/AFP

Shevchenko szerint Gattuso identitást adott a Milannak

Németh DánielNémeth Dániel
2019/03/25 15:25
Andriy Shevchenko, a Milan egykori aranylabdás támadója adott egy hosszabb interjút az olasz Tuttosport nevű lapnak, melyben többek között egykori csapattársa, Gennaro Gattuso edzői munkájáról, a Sheva-utódnak kikiáltott Krzysztof Piątek teljesítményéről és a Juventus BL-esélyeiről beszélt. 

Shevchenko a 2012-es visszavonulását követően sokáig nem vállalt állást a labdarúgásban, 2016-ban azonban másodedzői minőségben visszatért az ukrán válogatotthoz. Még abban az évben előléptették, és azóta is hazája szövetségi kapitányaként dolgozik. Nem is rosszul, hiszen a Nemzetek Ligája B-Ligájában csoportelsőként zárt, az Európa-bajnoki selejtezőt pedig egy biztató, Portugália elleni döntetlennel nyitotta az ukrán válogatott.

"Az a legnagyobb kihívás, hogy ráébresszem az embereket, többé nem játékos vagyok, hanem egy edző. 100%-ban taktikusnak érzem magam. Azt hiszem, megváltozott a hozzáállásom és a viselkedésem a korábbiakhoz képest. Például sokkal többet gondolkozom és kevesebbet alszom" - árult el néhány részletet jelenlegi munkájával kapcsolatban az egykori klasszis támadó.

Shevchenko játékosként a Milannál töltötte el legsikeresebb éveit, ahol 322 mérkőzésen 175 gólt szerzett. Hosszú és eredményes pályafutása során nyert Bajnokok Ligáját a milánói klubnál (az ő tizenegyese döntötte el Juventus elleni finálét), de volt olasz bajnok és az Olasz Kupát is magasba emelhette. 2004-ben pedig megkapta a legjobb játékosnak járó Aranylabdát. Shevchenko szerint a szebb napokat is látott Milan jó irányba indult el Gattusóval.

000_PAR2005020660493.jpg Fotó: Europress/AFP 

"Rino felkészült szakembernek bizonyult, jó munkát végez, visszaadta a szurkolók lelkesedését. Meghatározható identitást adott a Milannak. Évek óta nem fordult elő, hogy a Milan reálisan küzdhetett a BL-indulásért. Gattuso megérdemli a dicséretet, csakúgy mint a két igazgató, Leonardo és Paolo Maldini. Leigazolták Piąteket januárban, aki azóta bizonyította, hogy remek támadó. Láttam az összehasonlításokat, de különböző karakterek vagyunk. 

Sokra tartom, hogy szeme van a gólokhoz, és sokféle módon képes gólt szerezni."

Shevchenko nem csak régi csapatát, de a rivális Juventust is dicsérte, akik szerinte a BL nagy esélyesei közé tartoznak. "Cristiano Ronaldo fiatalabbnak tűnik a koránál. Amikor a pályán van, nem tudod megmondani, hogy már 34 éves. Nélküle is erős volt a Juventus, de szükségük volt egy világklasszisra, aki a lehetetlennek tűnő helyzeteket is képes megoldani."

"Most, hogy megszerezte Cristianót, a Bianconeri eljuthat a végéig és megnyerheti a Bajnokok Ligáját. Nagyra tartom Max Allegri motivációs képességeit, tökéletesen tud bánni azzal a rengeteg bajnokkal. Amikor kiemelkedő játékosaid vannak, bizonyos szinten meg kell bíznod bennük, Max pedig pontosan ezt teszi" - zárta gondolatait az aranylabdás klasszis.

via és via

Hozzászólások