Serie A - Sarrinak máris van egy problémája juventusos szerződésével
Sarrinak máris van egy problémája juventusos szerződésével
Fotó: Facebook/Juventus

Sarrinak máris van egy problémája juventusos szerződésével

Németh DánielNémeth Dániel
2019/06/22 09:21
Nehéz idők járnak Maurizio Sarrira, aki valamilyen formában rendre szembekerül a társadalmi elvárásokkal. Chelsea-s időszakában dohányzási szokásai miatt volt kénytelen kompromisszumokat kötni, a Juventusnál pedig a szinte már védjegyévé vált melegítőjével kerülhet hasonló helyzetbe. De azért megpróbál kibújni az öltönyviselés követelménye alól.

A 60 éves szakember nemrég került a Juventus élére, és aki esetleg egy komolyabb elemzést szeretne olvasni a témában, megteheti Mártha Bence cikkében, akivel egy hirtelen felindulásból elkövetett podcastben hosszabban is kitárgyaltuk az olaszországi edzőváltásokat. Annyi bizonyos, hogy Sarrival kockázatos megoldást választott a torinói klub, hiszen a nápolyi születésű edzőnek sokszorosan bizonyítania kell, hogy képes a Juventus vezetősége által kitűzött célokért harcolni.

"Egy olyan közegbe érkezek, ahol kétkedve fogadnak, de ez a többi kluboknál sem volt másképp" - idézi Sarrit a Guardian. "Ezt tökéletesen megértem, én azonban egyetlen módszert tudok a vélemények megváltoztatására, méghozzá a szórakoztató és eredményes futballt. Három éven keresztül úgy keltem fel a Napolinál, hogy azon törtem a fejem, hogyan tudnánk legyőzni a Juventust, ami egy győztes csapat. 110%-ot nyújtottam, de mégsem voltam erre képes. Mostantól viszont igyekszem mindent odaadni ennek a klubnak."

Óriásit veszthet, de nagyot is nyerhet a Juve az új, tökéletesen testidegen edzőjével | Hosszabbítás

Hivatalossá vált, amit nagyjából Max Allegri távozása óta biztosra lehetett venni: Maurizio Sarri veszi át a Juventus irányítását. A döntést szórványos taps fogadta, Olaszország egyik fele még, a másik pedig már megvetően nézegeti a nápolyi láncdohányost, aki hirtelen a Juventus kispadján találta magát.

Sarri három évre szóló szerződést kötött a Juventusszal, melyben a legapróbb részletekre is figyeltek, például az edző megjelenésére. Elődje, Massimiliano Allegri csak a legritkább esetekben cserélte le nyilvános eseményekre öltönyét, Sarri ellenben a sajtótájékoztatókon és az oldalvonal mellett is a hétköznapibb viseletet favorizálta pályafutása során. Talán azt is mondhatjuk, a kiváló taktikusnak épp annyira a védjegyévé vált a melegítő, mint a labdabirtoklásra és letámadásra épülő foci, a cigaretta vagy épp a kotyogós kávé.

"Szívem szerint az oldalvonal mellett nem öltönyben állnék"ismerte el a szakember. "Pályán kívül, amikor épp a klubot képviselem, kötelességem öltönyben megjelenni, ez benne van a szerződésemben. Ami viszont a pálya melletti öltözéket illeti, inkább mellőzném, ezt majd megpróbálom megbeszélni. Persze az én koromban már az a legfontosabb dolog, hogy ne kelljen pucéran álldogálnom" - tette hozzá poénosan a vezetőedző, aki ezt követően arról is beszélt, miért tért vissza Olaszországba.

"Mindent beleadtam a Napolinál, azonban kétségeim támadtak, és éreztem, hogy az utam ott véget ért. Kaptam ajánlatot más kluboktól, de úgy döntöttem, külföldre megyek. Csodálatos élmény volt a Premier League, de szakmai és személyes okokból egyaránt azt éreztem, hogy vissza kell térnem Olaszországba. Jelenleg a Juventus a legjobb olasz csapat, és felajánlották nekem a visszatérés lehetőségét. Ez egy hosszú, és a 80%-ban különösen nehéz pályafutás megkoronázása"magyarázta Sarri. 

Hozzászólások