Serie A - Olasz élvonalbeli klubok vinnék a magyar válogatott középpályását
Olasz élvonalbeli klubok vinnék a magyar válogatott középpályását
Fotó: Europress/AFP

Olasz élvonalbeli klubok vinnék a magyar válogatott középpályását

Németh DánielNémeth Dániel
2019/01/06 13:55

Az olaszországi átigazolási hírekre specializálódott calciomercato.it szerint a Fiorentina mellett a Genoa is érdeklődést mutat a lengyel élvonalban szereplő Legia Warszava magyar válogatott középpályása, Nagy Dominik iránt - derül ki a football-italia.net vasárnapi szemléjéből.

A football-italia szerint a genovai klub figyelme a remek igazolásnak bizonyuló Krzysztof Piatek miatt fordult a lengyel piac felé. Aki esetleg lemaradt volna róla, Piatek szezon elején sorban döntötte a gólrekordokat, első kilenc tétmérkőzésén egyaránt betalált. A klub októberi edzőváltása óta valamelyest visszaesett a formája, de így is harcban van a gólkirályi címért, jelenleg csak a 14 gólos Cristiano Ronaldo előzi meg.

Nagy Dominik piaci árát jelenleg 4 millió euró körül jegyzik, ami más érdeklődőket már elrettentett az átigazolástól. Ha már az érdeklődőknél tartunk, nem a Genoa az egyetlen olaszországi klub, amelyik figyelemmel kíséri a magyar válogatott játékost, korábban a Fiorentina is bejelentkezett érte. Ezt a bama.hu-nak adott interjújában a középpályás is megerősítette, noha azt is hozzátette, konkrét lépés még nem történt az ügyben.

Évekig kísérthette, hogy lemaradt Lewandowskiról, most lecsapott az új Lewandowskira | Hosszabbítás

Krzysztof Piatek neve néhány hónappal ezelőtt maximum a legelvakultabb futballrajongók számára mondott valamit, azóta viszont parádés szezonkezdetével Európa legnagyobb klubjainak érdeklődését is felkeltette. A támadóval óriási vételt csinált a Genoa elnöke, Enrico Preziosi, akit a döntésben talán az is segített, hogy nyolc évvel ezelőtt egy másik lengyel klasszisról a saját butasága miatt maradt le.

"Igaz a hír. Ugyanakkor, úgy tudom, a két klub még nem tárgyalt egymással. Emellett egyébiránt bejelentkezett a Montpellier, és orosz kérőm is van. Egyelőre nem tudom, mi lesz velem. Tízből kilencen biztosan gondolkodás nélkül rábólintanának a Fiorentinára, de én megfontolt, ésszerű döntést akarok hozni. Játszani szeretnék, ez a legfontosabb számomra" - nyilatkozta a játékos.

Hol játszana többet?

A Genoa nemrég esett át edzőváltáson, az olasz válogatottat 2012-ben Eb-ezüstig vezető Cesare Prandelli vette át a klubnál harmadik ízben is csúfosan megbukó Ivan Juricot. A hírek szerint Prandelli a télen szeretné valamelyest átalakítani a keretet - nem mintha ez a mentalitás nagyon messze állna a Genoától - Federico Marchetti és Gianluca Lapadula távozása szinte biztosra vehető, és további változások is várhatóak.

Azt viszont leszögezték, hogy Piateket nem szeretnék télen eladni.

Utóbbira azért nem kell mérget venni, a klub tulajdonosát, Enrico Preziosit ismerve megfelelő ajánlat esetén a lengyel támadó elengedését is meg fogja fontolni a Genoa. Az észak-olasz klub bevételének jelentős részét teszi ki a játékoseladásból származó pénz, a keret emiatt szinte évről-évre jelentősen átalakul. Amellett tehát, hogy az olasz élvonal nagy lehetőség egy magyar játékos számára, a Genoa veszélyeket is rejt magában.

Ennyire rossz döntést még magyar kluboknál is ritkán lehet látni | Hosszabbítás

Maga Enrico Preziosi sem tudta logikusan megmagyarázni, hogy miért küldte el októberben azt a Davide Ballardinit a Genoa kispadjáról, aki történetesen kiváló munkát végzett. A váltás nem jött be, Ivan Juric harmadik nekifutásra is megbukott a genovai klubnál, így pár hónap leforgása alatt már a harmadik edzővel próbálhatja megszilárdítani helyét a középmezőnyben.

Klubmodell alapján a Fiorentina jobb választás lehet, a firenzeiek rendelkeznek a Serie A legfiatalabb keretével. Stefano Pioli az elmúlt másfél évben tudatosan épített fiatal játékosokra, elég megemlíteni Giovanni Simeone, Federico Chiesa, Marco Benassi vagy az olasz topcsapatok által is figyelemmel kísért Nikola Milenkovic nevét. A középmezőny tetejét megcélzó klubnál természetesen nagyobb konkurencia várná a magyar játékost.

A Fiorentina formája a pozitív szezonhajrát követően nagyon visszaesett, október és december között produkált egy nyolcmeccses nyeretlenségi sorozatot. Az egyébként sokra tartott, olasz válogatott Chiesa még nem elég kiegyensúlyozott, Simeone teljesítménye elmarad a várakozásoktól, a kölcsönben megszerzett Marko Pjaca és Gerson pedig egyelőre nem váltotta be a reményeket. Ez pedig megnyithatja az utat egy új igazolás előtt.

Hozzászólások