Serie A - Nagy Ádám új riválist kapott, két igazolást is bejelentett a Bologna
Nagy Ádám új riválist kapott, két igazolást is bejelentett a Bologna
Fotó: Twitter

Nagy Ádám új riválist kapott, két igazolást is bejelentett a Bologna

Németh DánielNémeth Dániel
2019/01/04 19:22

Hivatalosan bejelentette a Bologna Roberto Soriano és Nicola Sansone leigazolását. Mindkét játékos a Villarrealtól érkezik kölcsönben és kivásárlási opcióval, ami Sansone esetében kötelező érvényű lesz. Mindez akár Nagy Ádám játékperceire is hatással lehet, de nem feltétlenül negatív irányba.

Féltávnál jár az olasz labdarúgó-bajnokság, így kezd körvonalazódni, milyen céljai lehetnek a mostani idényben a kluboknak. A Nagy Ádámot is soraiban tudó Bologna sajnos a kiesés ellen küzd, Filippo Inzaghi csapata 19 forduló alatt kétszer hagyta el győztesen a pályát (ebből egyszer a Roma ellen idegenben) és csupán 13 pontot gyűjtött. Ez jelenleg a kiesést jelentő 18. helyre elegendő.

Inzaghi mellett egyelőre a szurkolók türelmetlensége és a Roberto Donadoni visszatéréséről szóló pletykák ellenére kitart a Bologna vezetősége, és a korábbi Milan-támadó új eszközöket is kapott a bennmaradás eléréséhez. Roberto Soriano és Nicola Sansone személyében két tapasztalt, az olasz bajnokságot jól ismerő és relatíve gólerős játékos igazolt a Bolognába. Mindketten erősítést jelentenek.

Sansone a Parmánál és a Sassuolónál szerzett élvonalbeli tapasztalatot, utóbbi színeiben 89 mérkőzésen 20 gól és 15 gólpassz volt a mérlege. 2016-ban igazolt a Villarrealhoz, ahol első évében 32 bajnokin 8 gólt szerzett. Második évét sérülések nehezítették, emiatt kiszorult a kezdőből, a mostani idényben pedig csupán 34 percet töltött a pályán a bajnokságban.

Soriano a Sampdoriától igazolt Spanyolországba, ahol az első évében - Sansonéhoz hasonlóan - jól ment neki a játék, 33 bajnokin 9 gólt és 5 gólpasszt hozott össze. Második spanyolországi szezonja már nem sikerült jól, így visszatért Olaszországba, ám a Torinónál sem nyerte vissza formáját, így a téli átigazolási időszakban felbontották a kölcsönszerződését.

A két játékos közül Soriano érkezése lehet érdekes Nagy Ádám szempontjából, a nyolcszoros olasz válogatott játékos a középpályán bevethető. Közvetlenül azonban nem jelent veszélyt a magyar válogatott játékosra, ugyanis egy sorral feljebb, középső (mezzala) vagy támadó középpályásként (trequartista) érzi jól magát, míg Nagy inkább a védelem előtt, mélységi irányítóként (regista) hasznos.

Nem véletlen, hogy a Bologna a támadóknál próbált erősíteni, ugyanis 19 meccsen 15 találatot hozott össze a szezonban, ami holtversenyben a harmadik legrosszabb az olasz bajnokságban. Az, hogy két kreatív játékost is megszerzett a Bologna, akár Nagy játékperceinek is jót tehet, ugyanis a magyar játékos támadásban sokkal hasznosabb, mint közvetlen vetélytársa, a chilei Erick Pulgar.

Hozzászólások