Serie A - A csatárlegenda szerint a mai támadók az Instagrammal foglalkoznak, nem a gólokkal
A csatárlegenda szerint a mai támadók az Instagrammal foglalkoznak, nem a gólokkal
Fotó: Europress/AFP

A csatárlegenda szerint a mai támadók az Instagrammal foglalkoznak, nem a gólokkal

Németh DánielNémeth Dániel
2018/11/01 17:34

Christian Vieri, az olasz válogatott korábbi támadója nem túl nagy rajongója a csatárok mostani generációjának, szerinte manapság a játékosok többet foglalkoznak a közösségi médiás megjelenésükkel, mint magával a játékkal. A 49-szeres olasz válogatott játékos szerint ma már elég egy "jó Instagram", hogy valakit elismerjenek a posztján.

A játékosként összesen 15 csapatnál, köztük az Internél, a Juventusnál, a Laziónál, a Milannál és az Atlécio Madridnál megforduló Vieri a '90-es és a kétezres évek elején domináns csatárnak számított, több mint 200 gólt szerzett. Bár a futballtól visszavonulása óta eltávolodott (étteremláncot alapított, saját divatmárkája van) a mai labdarúgókról megvan a véleménye.

"Manapság elég egy jó Instagram ahhoz, hogy csatár legyél. Nem kell már 30 gólt szerezni. Nem kell már minden vasárnap betalálni. Mi, amikor nem lőttünk gólt, bezárkóztunk, másnap elemeztük a hibáinkat, és próbáltunk fejlődni. Ez ma már nem működik. Az egész generációm bolondult a labdarúgásért, de különösen a támadók. A gólszerzés bolondjai voltunk."

Vieri a pályafutása során az Interben volt a legeredményesebb, és hatékonyság terén sokan hasonlítják hozzá Mauro Icardit. Az argentin támadó egyébként a gólok számában idén októberben beérte, majd túl is szárnyalta Vierit. "Különböző játékosok vagyunk. Minden mérkőzésemen harcolni akartam. Nagyjából 140 gólom volt a Serie A-ban, többé-kevésbé emlékszem mindre. A kihagyott helyzetekre emlékszem legjobban."

Annak ellenére, hogy a fiatal játékosokról nincs jó véleménye Vierinek, nem ismeretlen számára a közösségi média közege, az Instagramon több mint kétmilliós tábora van, miközben Icardit például négymillióan követik. A korábbi futballista egyéb tevékenységei mellett DJ-ként is dolgozik. "Minden nap gyakorolok a konzolon. A világ minden tájáról kapok meghívásokat."

via goal.com 

Hozzászólások