Serie A - Lecserélte csapatkapitányát az Inter, majd a keretből is kihagyta
Lecserélte csapatkapitányát az Inter, majd a keretből is kihagyta

Lecserélte csapatkapitányát az Inter, majd a keretből is kihagyta

Németh Dániel ·
2019/02/13 16:52

Szerdán az Inter szűkszavú közleményben bejelentette, hogy Mauro Icardi helyett mostantól a kék-feketék kapusa, Samir Handanovic viseli a csapatkapitányi karszalagot. Az utóbbi időben a Real Madriddal többször szóba hozott támadót a Rapid Vienna elleni Európa-liga-keretéből is kihagyta az olasz bajnokság harmadik helyén álló klub.

Icardi - egészen pontosan a támadó felesége, aki egyben az ügynöke is, Wanda Nara - és az Inter vezetősége hónapok óta tárgyal a játékos 2021-ben lejáró szerződésének meghosszabbításáról. A klasszis középcsatár jelenleg éves szinten 4,5 millió eurót keres, és a hírek szerint ennél lényegesen több, nagyságrendileg 8 milliós fizetést kér a futballista és az ügynöke. Ennél egyelőre csak alacsonyabb összeget kínált a klub.

Giuseppe Marotta, az Inter sportigazgatója a Juventusnál számos nehéz helyzetet megoldott, így Pogba, Dybala és Pjanic szerződéshosszabbítását is tető alá hozta. Januárban arról írt az olasz átigazolási ügyekben jól értesült calciomercato.com, hogy Marotta hasonló összegben gondolkozik, mint Dybala esetében: az argentin támadóval évi 7 millió eurós fizetésben állapodott meg a Juventus 2017-ben.

A futballista szerződése 2021-ig szól, tehát nem az idő rövidsége miatt lenne fontos az Inter vezetőségének, hogy néhány évet hozzácsapjanak a támadó kontraktusához. Sokkal inkább az zavarja a klubot, hogy a 2016-ban megkötött szerződésben szerepel egy kivásárlási opció, melynek értelmében a külföldi klubok 110 millió euróért kivásárolhatják a klasszis támadót.

Icardit az utóbbi hónapokban a Real Madriddal hozták legtöbbször szóba, de télen például a Chelsea is élénken érdeklődött iránta. Érthető, hogy az Internél aggódnak a kivásárlási ár miatt, mert ugyan a 110 millió még a mai piacon is sok pénznek számít, a topklubok között egészen biztosan akad olyan, amelyik képes lenne ennyit mozgósítani az argentin futballistáért.

Eddig is számos jel utalt arra, hogy a tárgyalások nem haladnak jól - nemrég például Wanda Nara jelezte: szerinte a klubnak sokkal jobban kellene védenie játékosát -, de a mostani fejlemények egyértelműen megerősítik, hogy komoly feszültség van a játékos és a klub vezetősége között. Icardit egyébként az Európa-liga keretbe sem nevezte az Inter, bár a hétvégi Sampdoria elleni bajnokira valószínűleg visszatér a kezdőbe.

Hozzászólások