Serie A - Kifakadt az olasz klub tulajdonosa, nem hajlandó pályára küldeni csapatát
Kifakadt az olasz klub tulajdonosa, nem hajlandó pályára küldeni csapatát
Fotó: Europress/AFP

Kifakadt az olasz klub tulajdonosa, nem hajlandó pályára küldeni csapatát

Németh DánielNémeth Dániel
2020/04/13 15:15
Massimo Cellino, a Brescia tulajdonosa élesen kritizálta azokat a klubvezetőket - a Lazio-elnök Claudio Lotitót név szerint megemlítve - akik támogatják, hogy folytatódjon az olasz bajnokság. Cellino úgy érzi, nem veszik figyelembe, hogy az ország bizonyos részein jelenleg mennyire rossz a helyzet, egyúttal kijelentette: a Brescia nem vesz részt a további küzdelmekben.

Olaszországban május 3-ig meghosszabbították a kijárási tilalomra vonatkozó intézkedéseket, és a klubok úgy készülnek, hogy a mostani korlátozás lejártát követően megkezdhetik a csoportos edzéseket. Amennyiben minden jól alakul, június elején folytatódhatnak a Serie A küzdelmei - szigorú feltételek mellett és zárt kapus rendszerben - és heti két mérkőzéssel számolva júliusig befejezhetik a 2019/20-as bajnoki idényt. Az ötletnek vannak ellenzői is, közéjük tartozik a Brescia elnök-tulajdonosa is.

Cellino egészen konkrétan kijelentette, hogy bármilyen döntés is születik, nem engedi pályára lépni a csapatát, és vállalja a távol maradás következményeit. "Megismétlem, hogy ha folytatják a mérkőzéseket, egyszerűen nem fogom hagyni, hogy az én csapatom játsszon"mondta a Giornale di Brescia nevű lapnak. "Ez nem csak provokáció. Levonhatnak annyi pontot, amennyit csak akarnak, vállalni fogom a felelősséget." Az elnök szerint ez az egész vita az egók küzdelméről szól, többen csak a saját érdeküket nézik.

Nehéz most a sportról beszélni, de sokak számára jelenti a normálishoz való visszatérés reményét | Hosszabbítás

Olaszországban túl vannak a koronavírus-járvány legrosszabb részén, ezért már konkrét tervek is megjelentek a labdarúgószezon folytatásával kapcsolatban. Ha minden jól megy, májustól megkezdhetik az edzéseket a csapatok, és nyár elejétől - szigorú feltételekkel és zárt kapuk mögött - éles meccsen is pályára léphetnek. Ez az ígéret önmagában is reményt adhat az embereknek.

 

"Azt látom, hogy az egoizmus túlságosan is meghatározó, sokan szeretnének hasznot húzni a szituációból. Lotito szeretne visszatérni a pályára? Csak azokra hallgatok, akik ezt megérdemlik. Még abban sem vagyok biztos, hogy Lotito képviselheti-e egyáltalán a Laziót, mivel csupán az igazgatói tanácsot irányítja" - magyarázta a Brescia elnöke. Cellinónak az olasz szövetség elnökéhez is volt pár keresetlen szava. "Gabriele Gravinának a klubok pénzügyi helyzetét kellene ellenőriznie, és kevesebb energiát fordítani a tévés szereplésekre" - mondta. 

Gravina egyébként a szezon befejezését támogatók csoportját erősíti. "Csak azt tudom megismételni, amit korábban már elmondtam: amint garantált, hogy biztosított a játékosok és az alkalmazottak egészsége, folytatni fogjuk. Április 15-én lesz egy megbeszélésünk számos technikai és tudományos testülettel, amelyen megbeszéljük a további lépéseket. Mindent össze kell hangolnunk. Abban bízunk, hogy a lehető leghamarabb folytathatjuk. Be kell fejeznünk a szezont, ellenkező esetben negatív következményekre kell számítani."

26 forduló elteltével a Brescia utolsó helyen áll a Serie A-ban, kilenc ponttal lemaradva a biztos bennmaradást érő pozícióktól. Többen emiatt azzal vádolták Cellinót, hogy az elnök azért érvel ennyire szenvedélyesen az idénybeli eredmények eltörlése mellett, hogy az élvonalban maradjon a csapata. Mindezt természetesen tagadta. "Komolyan mondom, sétáljanak egyet Bresciában, nézzék meg, mi történik ott. Nem akarok előnyt kovácsolni ebből nem félek a kieséstől, nem kerülünk a csőd szélére és vissza fogunk jutni a Serie A-ba."

Hozzászólások