Serie A - Kővel dobták fejbe a Fiorentina-szurkolók az Empoli fiatalját
Kővel dobták fejbe a Fiorentina-szurkolók az Empoli fiatalját
Fotó: Europress/AFP

Kővel dobták fejbe a Fiorentina-szurkolók az Empoli fiatalját

Németh DánielNémeth Dániel
2018/03/22 12:27

A Fiorentina U19-es csapata 3-2-re nyert az Empoli fiataljai ellen az utánpótláscsapatok között megrendezett Viareggio-kupa nyolcaddöntőjében. A mérkőzést nem sikerült balhé nélkül megrendezni, az Empoli egyik játékosát kővel dobálták meg, valószínűleg a Fiorentina valamelyik szimpatizánsa.

Alessio Gianneschi épp melegített a mérkőzésre, amikor - szemtanúk szerint a lilák táborából - egy követ hajítottak felé, ami az arcát találta el. Bár az esetnek akár súlyosabb következményei is lehettek volna, a játékos megúszta könnyebb sérülésekkel, a szeme alatt keletkezett sérülés.

A Fiorentina közleményében azt írta, elhatárolódnak a mérkőzésen történtektől. "Az AFC Fiorentina elhatárolódik az Empoli-Fiorentina Viareggio-kupa-meccsen történt incidenstől, és a klub elítéli az erőszak minden formáját."

A mérkőzésen nem ez volt az egyetlen probléma, az Empoli játékosai között két üvegpalack is landolt, egy másikat pedig a kispadon ülő Lamberto Zauli felé hajítottak. A találkozót követően a Fiorentinát 3000 eurós büntetéssel sújtották.

Az Empoli általános igazgatója, Andrea Butti úgy látja, a mérkőzés nem kapott elég biztosítást a hatóságoktól, a találkozót pedig eleve rossz minőségű pályán rendezték meg. A klub részéről úgy döntöttek, többé nem vesznek részt a Viareggio-kupán, és feljelentést tettek ismeretlen tettesek ellen.

via football-italia, gazzetta

Hozzászólások