Serie A - Kinevezték az AS Roma új, portugál vezetőedzőjét
Kinevezték az AS Roma új, portugál vezetőedzőjét
Fotó: Europress/AFP

Kinevezték az AS Roma új, portugál vezetőedzőjét

HosszabbitásHosszabbitás
2019/06/11 12:49
Paulo Fonsecát, a Sahtar Donyeck eddigi trénerét nevezték ki az AS Roma labdarúgócsapatának új vezetőedzőjévé.

A portugál szakember kettő plusz egy évre szóló szerződést írt alá, s a klub azt várja tőle, hogy visszavezeti a gárdát a Bajnokok Ligájába. A Roma ugyanis májusban csak a hatodik helyen végzett az olasz élvonalban, s így csupán az Európa-ligában szerepelhet a következő kiírásban.

"Fonseca győztes mentalitású tréner, aki a bátor, támadó felfogású játék híve, s ez tetszeni fog a szurkolóinknak" - méltatta az új edzőt Jim Pallotta, az AS Roma amerikai elnöke.

A 46 éves edző a Sahtarral sorozatban háromszor nyerte meg az ukrán bajnokságot és a kupát is. Korábban Portugáliában dolgozott, ahol 2013-ban a bajnokságban harmadik lett a Pacos de Ferreirával.

Érdekesség, hogy az Olympique Marseille is portugál edzőt nevezett ki a napokban, az OM-nél Andre Villas-Boas váltotta a posztjáról lemondott Rudi Garciát. 

"Ő ehhez a miliőhöz képest egy primadonna, ide a legtökösebb fickó kell" - megvan a Marseille új edzője | Hosszabbítás

A posztjáról lemondó Rudi Garcia helyett a portugál Andre Villas-Boas lett a francia Olympique Marseille labdarúgócsapatának vezetőedzője, jelentette be a klub múlt kedden. Májusban Kovács Dávid, az Allez l'OM -blog szerzője kommentálta nálunk hosszabban a francia tréner távozását, ezúttal pedig utódja kinevezéséről kérdeztük őt.


MTIHozzászólások