Serie A - Két olasz sztárklub is lemondott Ibrahimovic megszerzéséről
Két olasz sztárklub is lemondott Ibrahimovic megszerzéséről
Fotó: Europress/AFP

Két olasz sztárklub is lemondott Ibrahimovic megszerzéséről

Németh DánielNémeth Dániel
2019/12/16 12:30
Zlatan Ibrahimovic november óta többször utalt arra, hogy visszatérhet a Serie A-ba, ahol pályafutása legszebb és legsikeresebb éveit töltötte. Habár több klub érdeklődéséről is hallani lehetett, megállapodás egyelőre nem született, sőt, úgy tűnik, két olasz sztárklubot lehúzhatunk a listáról. Már ha hihetünk a Napoli és a Milan elöljáróinak.

"Jöttem, láttam, győztem" írta Ibrahimovic abban a bejegyzésben, melyben bejelentette, hogy másfél év után távozik az MLS-ben szereplő Los Angeles Galaxytól. A svéd klasszis súlyos térdsérülését követően, 2018-ban szerződött az Egyesült Államokba, ahol a tőle megszokott szinten teljesített, 56 mérkőzésen 52 gólig és 14 gólpasszig jutott. Ezek után joggal érezheti úgy, hogy akár 38 évesen is maradandót alkothat valamelyik topbajnokságban, a téli átigazolási időszak egyik nagy kérdése lehet, melyik klubnál köt majd ki.

Ibrahimovic: Zlatant akartátok, megkaptátok. Most menjetek vissza baseballt nézni! | Hosszabbítás

Zlatan Ibrahimovic közösségi oldalain bejelentette, hogy távozik az MLS-ben szereplő Los Angeles Galaxytól. Búcsúüzenete - a bemutatkozásához hasonlóan - erősre sikeredett, ennél azonban fontosabb, hogy úgy tűnik, a 38 éves svéd klasszis ismét valamelyik európai topbajnokság felé veheti az irányt. Érdeklődőkből legalábbis nincs hiány.

Pletykák szintjén sok változat felmerült, kezdve a Premier League-be való visszatéréstől, egészen az olaszországi folytatásig, sőt, az egyik sejtelmes Facebook-posztját követően úgy tűnt, hogy bejelentette hazatérését. Ibrahimovic abból sosem csinált titkot, hogy szívesen játszana a Serie A-ban, a mindig jól értesült olasz lapok azt is tudni vélik, hogy a felesége is ezt a megoldást favorizálná. "Hamarosan találkozunk Olaszországban. Olyan klubhoz megyek, amelynek újra győznie kell, és új szintre kell emelnie a történelmét"mondta nemrég Ibra egy olasz lapnak.

Sokan ebből arra következtettek, hogy Ibrahimovic a Milanban folytatja a pályafutását, a nyilatkozattal azonban több klubra is utalhatott, mondjuk a hétszeres olasz bajnok Bolognára vagy a legnagyobb sikereit a kilencvenes években elérő Napolira. Közülük a Bologna egy ideje kiszállt a versenyből, mivel nem tudták kigazdálkodni a svéd, ezen a szinten meglehetősen magas fizetését. Nagyon úgy tűnik azonban, hogy a Napolit és a Milant is kihúzhatjuk a listáról, legalábbis a vezetők nyilatkozatai erre utalnak.

Ibrahimovic nemet mondott a Bolognának, az egyik volt csapatában folytathatja | Hosszabbítás

Nem a Bolognánál folytatja pályafutását Zlatan Ibrahimovic, a svédek futballsztárja. A 38 éves játékost - aki két év után távozott novemberben a Los Angeles Galaxytól - megkereste ugyan az FC Bologna, de ő nemet mondott. "Nem a pénzen múlt. Joey Saputo elnök kész volt tárgyalni, de Zlatan másként döntött" - közölte hétfőn Walter Sabatini sportigazgató.

Aurelio De Laurentiis, a Napoli tulajdonosa elmondta, Carlo Ancelotti kérése lett volna Ibra leigazolása, az edzőt azonban pár napja menesztették. "Zlatan remek személyiség, erős karakter. Akkor gondolkoztunk el a leigazolásán, amikor még Ancelotti volt az edző. Most viszont egyéb prioritások vannak, magas védelmi vonallal kell játszanunk, kiküszöbölve a Parma ellen látott hibákat. Szeretnénk a már meglévő értékekre koncentrálni, és átalakítani a középpályát"nyilatkozta az elnök, aki hozzátette: Gennaro Gattusóval egy egészen új projektet kezdtek el.

Hasonlóan pesszimistán nyilatkozott Zvonimir Boban a Milan részéről. "Még nem tudom, hogy lesz-e ajándék az átigazolási piacról. Beszéltem Paolo Maldinivel, van pár ötletünk, meglátjuk, milyen megoldásokat kell alkalmaznunk. Paolóval hasonlóan gondolkozunk Zlatan kapcsán, de a realitás alapján egyre kevésbé valószínű, hogy nálunk folytatja" mondta a klubvezető. Egy korábbi nyilatkozatában egyébként elismerte, hogy tárgyaltak a svéd játékossal, de voltak részletek, amelyekben nem tudtak megegyezni. 

000_DV1165806.jpg Fotó: Europress/AFP

Ebben az idényben a Napoli és a Milan is a várakozásokon alul teljesít, főleg az előzetesen bajnokesélyesnek tartott dél-olaszok. Ibrahimovic szolgálataira ugyanakkor inkább a piros-feketéknek lenne nagyobb szükségük: 16 forduló alatt 16 gólt szereztek, a csapat leggólerősebb játékosa pedig a balhátvéd poszton szereplő Theo Hernandez négy találattal. Rajta kívül Krzysztof Piątek szerzett még négy gólt ebben a bajnoki szezonban, de a lengyel támadó háromszor is büntetőből vette be az ellenfelek kapuját.

Hozzászólások