Serie A - Juventusos csapattársa szerint Ronaldo a Real Madrid miatt nem kapott Aranylabdát
Juventusos csapattársa szerint Ronaldo a Real Madrid miatt nem kapott Aranylabdát
Fotó: Europress/AFP

Juventusos csapattársa szerint Ronaldo a Real Madrid miatt nem kapott Aranylabdát

Németh DánielNémeth Dániel
2019/12/03 11:38
Hétfő este Lionel Messi megkapta pályafutása hatodik Aranylabdáját, amivel ismételten megelőzte régi riválisát, az öt alkalommal kitüntetett Cristiano Ronaldót. Sokan megkérdőjelezik, hogy az argentin zseni megérdemelte-e a díjat 2019-ben, mások viszont inkább a korábbi voksolások végeredményével elégedetlenek. Köztük a Juventus csapatkapitánya, Giorgio Chiellini is.

Az olasz belső védő szerint teljesen rendben van, hogy ebben az évben a Barcelona világklasszisát jutalmazták az év legjobb játékosának járó díjjal, mert a támadó eleget tett a siker érdekében. Élesen kritizálta viszont a 2018-as szavazás végeredményét, azon belül is elsődlegesen Luka Modric sikerét. Tavaly a horvát középpályás az összes lehetséges egyéni díjat besöpörte, a FIFA és az UEFA is őt választotta az év legjobbjának, emellett bekerült a világbajnokság, az UEFA és a BL álomcsapatába is,

de ami a lényeg: sikerült megtörnie Messi és Ronaldo évtizedes hegemóniáját az Aranylabda-szavazáson.

Bár Modric az eredményei alapján tökéletes jelölt volt, a győzelme komoly indulatokat váltott ki, Chiellini is azon a véleményen van, hogy jobb helyre is kerülhetett volna a díj. Mondjuk ahhoz a Cristiano Ronaldóhoz, aki Bajnokok Ligáját nyert a Real Madriddal, majd a Juventus színeiben is tisztességesen termelte a gólokat. A jelenleg térdszalag-szakadásból lábadozó olasz válogatott játékosnak konkrét elmélete van, miért nem a csapattársa kapta a díjat: szerinte az egész mögött a Real Madrid áll.

Eszükhöz tértek az Aranylabda-döntnökök, vagy csak Torino nem Madrid? | Hosszabbítás

Számomra az Aranylabda 2010-ben veszítette el a jelentőségét. Akkor nagyon hasonló volt a helyzet az ideihez, hiszen volt egy középpályás, aki kulcsfigurája volt a BL-győztes, és aztán némi meglepetésre a világbajnoki döntőbe is bejutó csapatainak, aztán mégis Lionel Messi kapta a díjat.

"Az teljesen rendben van, hogy idén Messi kapta az Aranylabdát" - kezdte Chiellini. "Ronaldótól viszont tavaly elloptak egy díjat, mert a Real Madrid úgy döntött, hogy nem kaphatja meg. Ez nagyon furcsa. Minden tisztelettel, de úgy gondolom, hogy Modric még karrierje legjobb évében sem érdemelte volna meg az Aranylabdát. Ez egy jelzés volt a Real Madridtól, mert szerették volna elérni, hogy Ronaldo sorozata megszakadjon" - fogalmazott élesen az olasz válogatott játékos.

"[Modric] megnyerte a Bajnokok Ligáját, de ezen logika alapján idén Van Dijknek kellett volna kapnia az Aranylabdát. Tavaly pedig akár Antoine Griezmann, Paul Pogba vagy Kylian Mbappé is kaphatta volna a világbajnokságon nyújtott teljesítményéért. Modric győzelmének egyáltalán nem volt értelme" - tette hozzá.

Ronaldo végül az előzetesen kiszivárgott eredményekkel ellentétben a 2019-es voksoláson is a top 3-ban végzett, a díjátadón azonban nem vett részt. Helyette a Serie A milánói gáláján jelent meg, az olasz ligában ugyanis a játékosok, az edzők, az újságírók és a bírók szavazatai alapján őt választották az előző idény legjobb játékosának. Az ötszörös aranylabdás első olaszországi szezonjában 31 mérkőzésen 21 gólt szerzett - ezzel a negyedik helyen zárt a góllövőlistán - és bezsebelte a Scudettót is a torinóiakkal.

Ha Messinek vagy Ronaldónak adják az Aranylabdát 2019-ben, megint dühbe jövünk | Hosszabbítás

December 2-án, hétfőn hirdeti ki a France Football a 2019-es Aranylabda nyertesét. Tavaly Luka Modric megtörte Lionel Messi és Cristiano Ronaldo évtizedes uralmát, idén ennek a folytatásában bízunk, tehát hogy nem a két korszakos klasszis közül kerül ki a díjazott.


via Football-Italia

Hozzászólások