Serie A - Ibrahimovic Messivel és Ronaldóval van egy szinten egykori edzője szerint
Ibrahimovic Messivel és Ronaldóval van egy szinten egykori edzője szerint
Fotó: Europress/AFP

Ibrahimovic Messivel és Ronaldóval van egy szinten egykori edzője szerint

Takács MártonTakács Márton
2020/04/20 19:33
Zlatan Ibrahimovic azon a szinten van, mint Lionel Messi és Cristiano Ronaldo Roberto Mancini szerint, aki az Internazionale csapatánál volt a svéd csatár edzője. Az olasz tréner továbbment, minden idők egyik legnagyobb támadójának nevezte a svédet.

Ezek a tulajdonságok segítettek a Nerazzurrinak két bajnoki címet is elnyerni, amikor Mancini volt az Inter vezetőedzője. Ezeket a képességeket is felhasználták a világ különböző pontjain, ahol Ibrahimovic sikerrel járt, bárhol is játszott.

Ibrahimovic bajnok lett az Ajaxszal, a Juventusszal, az Interrel, a Barcelonával, a Milannal és a PSG-vel is, a Manchester Uniteddel pedig Európa-ligát nyert. Figyelemre méltó klubkarrierje során a 38 éves támadó 478 gólt szerzett 798 mérkőzésén.

Ibrahimovic: "300 millióm van a bankban és egy szigetem is van, aki megszólal azt megölöm!" | Hosszabbítás

Zlatan Ibrahimovic páratlan tehetsége és tudása mellett a szókimondóságáról is híres. A svéd klasszis bárhol is játszott pályafutása során a sikerek nem maradtak el, de ezzel párhuzamosan az extravagáns megnyilvánulások is mindennaposak voltak nála. Nehezen viselte el a vereséget, főleg ha úgy érezte, hogy csapattársai nem tettek meg mindent a sikerért.

Miután visszatért Milánó piros-fekete felébe, nem mutatta a lassulás jeleit.

ManciniSport Mediasetnek nyilatkozva elmondta, hogy a Barcelona és Juventus két játékosa mellé sorolja Ibrahimovicot is. "Zlatant úgy emlegetjük majd, mint minden idők egyik legnagyobb támadója. Ugyanarra a szintre teszem, mint ahol Messi és Cristiano Ronaldo van. Bárhová ment, bajnoki címekkel távozott, rengeteg gólt szerezve. Idén is jól teljesített Milánóban, de nem tudom, mit tervez a jövőben."

Ibrahimovic minden idők legnagyobb tehetségeivel és azok ellen is játszott, köztük a Barca szupersztárjával, Messivel a Barcelonában. A Camp Nouban töltött ideje nem egészen úgy alakult, ahogy tervezte, a jó munkakapcsolata hamar megszakadt Pep Guardiolával. Ennek eredményeként visszatért Olaszországba, és most azt látja, hogy Messi egy azonos irányú mozgással került kapcsolatba.

Az Inter egykori elnöke, Massimo Moratti szerint nem biztos, hogy az argentin zseni megszerzése lehetetlen lenne valamelyik Serie A-klubnak, előzőleg ő is próbálta Milánóba csábítani Messit, sikertelenül. 

Messit le tudná igazolni az Inter a milánóiak egykori középpályása szerint | Hosszabbítás

Az Internazionale egykori középpályása, Benoit Cauet úgy véli, hogy a milánói klub képes lenne szerződtetni a Barcelona zsenijét, Lionel Messit. Messit nem először hozzák össze az Interrel, azóta téma ő Milánóban, mióta az olasz klub korábbi elnöke, Massimo Moratti azt mondta, hogy a Serie A-ban szereplő egyesületnek egyáltalán nem tiltott álom a hatszoros aranylabdás világklasszis megszerzése.

Mancini, aki most az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként tevékenykedik, a következő pletykáról beszélt:

"Ha ő [Moratti] az Inter elnöke maradt volna, akkor ismerve őt, azt hiszem, megpróbálta volna Ronaldót is Olaszországba, az Internazionaléhoz vinni. Az újságokban azt olvassuk, hogy Messi nem túl boldog Barcelonában, de talán mégis akkor lesz a legboldogabb, ha Barcelonában marad."

via goal.com


Hozzászólások