Serie A - Ibrahimovic megfogta Gattusót, majd bedobta a kukába
Ibrahimovic megfogta Gattusót, majd bedobta a kukába
Fotó: Europress/AFP

Ibrahimovic megfogta Gattusót, majd bedobta a kukába

Németh DánielNémeth Dániel
2018/09/13 13:45

Az AC Milan korábbi holland középpályását, Urby Emanuelsont nemrég arról kérdezték, ki volt a legszórakoztatóbb játékos, akivel valaha is pályára lépett. Emanuelson régi csapattársát, Zlatan Ibrahimovicot nevezte meg, és mondandóját mintegy alátámasztva, egy történetet is megosztott a Voetbal International újságírójával.

2011 és 2012 között nem csak világklasszisok játszottak a Milanban, de a keret tele volt erős egyéniségekkel is. Ibrahimovic mellett megemlíthető Clarence Seedorf, Alessandro Nesta, Mark van Bommel, Filippo Inzaghi, és természetesen Gennaro Gattuso is. Többségük addigra már peremembernek számított - Gattuso például szemsérülése miatt csupán hat bajnoki mérkőzésen játszott -, de az öltözőben megkérdőjelezhetetlen tekintéllyel bírtak.

Zlatan persze nem véletlenül Zlatan, neki már akkoriban is megvoltak a maga furcsaságai. "Ibra néha elég furán viselkedett. Egyszer az öltözőben Gattusóval poénkodott. Neki meg mindig is elég nagy szája volt, mondott valamit, amit nem kellett volna. Ezért Ibra megfogta, és betette őt a szemetesbe. Gattuso erős, de Ibra még nála is erősebb. Mindig együtt nevettünk a svéddel. Néha arrogáns, de alapvetően ő ilyen" - emlékezett vissza Emanuelson.

000_DV341596.jpg Fotó: Europress/AFP

Andrea Pirlo önéletrajzi könyvéből kiderül, hogy Gattusóval jobb volt nem viccelődni. A csapattársak mégis egyfajta bűnös élvezetként tekintettek az amúgy is forrófejű középpályás bosszantására, még akkor is, ha ennek megvolt a következménye. Cukkolták a délolasz származása miatt, ráijesztettek alvás közben, egyszer pedig üzenetet küldtek a nevében a Milan sportigazgatójának, hogy amennyiben meghosszabbítja a szerződését, randizhat Gattuso testvérével.

Általában ezeket a csínytevéseket az követte, hogy Gattuso jól elverte Pirlóékat, de ha a szokottnál jobban átlépték a határt, akkor az is előfordult, hogy villával támadt a csapattársaira. "Gattuso villás támadásait követően néhányan kénytelenek voltunk kihagyni pár meccset. Bár a klub hivatalos közleményében ilyenkor 'izomfáradtságra' hivatkoztak" - írta Pirlo a könyvében. Mi mindenesetre kíváncsiak lennénk, Gattuso a nála jóval nagyobb Zlatannal is megvívta-e a harcát.

 

Nem mintha Ibrahimovicot egyébként nagyon félteni kellene, a svéd támadó a nyilvánosság előtt is hajlamos volt furcsán kifejezni frusztrációját, vagy épp szeretetét. Az egyik edzésen például fejbe rúgta az edzőmeccsen keménykedő Rodney Strassert, a 2010/11-es bajnokság megnyerését követően pedig az épp nyilatkozó Antonio Cassano tarkóját tekintette focilabdának. Milánói időszakában összeverekedett Oguchi Onyewuval is, és mint pár héttel később kiderült, Ibra néhány bordája el is törött a bunyóban.

"Közöltem vele, hogy semmi sértőt nem mondtam neki, de ő csak folytatta. Megbökött, majd utána még egyszer. Begurultam, de nem szóltam egy szót sem. Amikor legközelebb hozzá került a labda, felé rohantam, ugrottam és páros lábbal becsúsztam. Ő azonban ezt észrevette, és elugrott. Mind a ketten a földre kerültünk, és amint felálltam, ütést éreztem a vállamnál. 'Nem volt jó ötlet, Onyewu' - gondoltam. Lefejeltem, aztán egymásnak estünk. Le akartuk tépni egymás végtagját, brutális volt. Igazi élet-halál harc." 

részben via forzaitalianfootball.com

Hozzászólások