Serie A - Egészen döbbenetes, ahogyan a Bordeaux kezelte Malcom Barcelonába igazolását
Egészen döbbenetes, ahogyan a Bordeaux kezelte Malcom Barcelonába igazolását
Fotó: Twitter

Egészen döbbenetes, ahogyan a Bordeaux kezelte Malcom Barcelonába igazolását

Németh DánielNémeth Dániel
2018/07/25 18:12

Már csak az aláírás hiányzott a szerződésekről, amikor kiderült: Malcom, a Bordeaux brazil szélsője mégsem az AS Romában folytatja a pályafutását. Az FC Barcelona az utolsó utáni pillanatban ígért rá a fővárosiak ajánlatára, amit a franciák el is fogadtak. Az olaszok így hoppon maradtak, de az is biztos, hogy ezek után senki sem üzletel szívesen a Bordeaux-val.

Malcom az idei átigazolási szezon egyik legnépszerűbb célpontja volt, több sztárcsapat is sorban állt az aláírásáért. Sokáig úgy tűnt, az AS Roma lesz a befutó - Alisson eladása után van miből a tejbe aprítani -, végül a rómaiak 38 millió eurós ajánlata kevésnek bizonyult. Jött ugyanis egy nagyobb hal, akivel nem voltak hajlandóak licitháborúba kezdeni.

Most mehet padozni

Az olaszok tényleg egy karnyújtásnyira kerültek Malcomtól, a klubok már hivatalosan is kommunikáltak a megállapodásról. (Erre rövidesen még kitérünk.) A rómaiak közleménye szerint a játékosnak az este 9 órás gépre váltottak jegyek, és úgy számoltak, nagyjából 11 fele érkezhet meg az olasz fővárosba, ahol már az orvosi vizsgálatokra várták.

Ebben az időszakban futott be a Barcelona ajánlata, amely néhány millióval jobb volt a Romáénál.

000_1798JN.jpg Fotó: Europress/AFP

A katalánoknak azt követően vált sürgőssé Malcom megszerzése, hogy a szintén brazil Willian ügyében semerre sem haladtak a tárgyalások a Chelsea-vel. Mivel félő volt, hogy mindkét játékosról lemaradhatnak, még az utolsó utáni pillanatban megtették ajánlatukat, amit elfogadott a Bordeaux. Ezek után az események felgyorsultak, szerdán már Barcelonában volt orvosin.

Malcom fejlődésének szempontjából nem biztos, hogy a sztárokkal teletömött Barcelona volt a legjobb választás. A Romában előbb vagy utóbb szinte biztosan kezdő lett volna, ezt Lionel Messiék mellett már nehezebb elképzelni. Különösen, hogy a brazil teljesítménye a Bordeaux-ban is ingadozó volt, egy valamivel gyengébb színvonalú bajnokságban, sokkal kevesebb rivális mellett. 

A Roma nem is akarta bejelenteni

Az egész ügyben nem is az a legérdekesebb, hogy a Barcelona rálicitált a brazil támadóra, sokkal inkább az, ahogyan a Bordeuax kezelte Malcom átigazolását. A Roma TV-nek adott nyilatkozatában Monchi, a római klub sportigazgatója részletesen elmesélte, hogyan jutottak el a megállapodásig.

A sportvezető szerint mindenben megállapodtak a francia klubbal egy nagyjából négynapos, intenzív tárgyalássorozatot követően. Sikerült egyezségre jutni a Bordeaux-val, a játékos ügynökével és persze magával a játékossal is. A megállapodást követően a Roma engedélyt kapott, hogy orvosi vizsgálatra hívja a támadót.

Monchi szerint az AS Roma egészen addig nem akarta hivatalos közleményben bejelenteni a játékos érkezését, amíg alá nem írták a szerződéseket. A franciák viszont ragaszkodtak a bejelentéshez, mert a rengeteg pletyka miatt ezt találták a legjobb megoldásnak.

Előbb a Bordeaux jelentette be Malcom távozását, majd a Roma is kiadott egy közleményt a játékos leigazolásáról.

Az olaszok ezt követően meglepődtek, amikor megtudták, mégsem fog létrejönni az üzlet. "Tudtuk, hogy sokan érdeklődtek iránta, ezért is zártuk le gyorsan a tárgyalásokat. Minden készen állt. Meglepődtünk, amikor a játékos egyik képviselője telefonon közölte, hogy a Bordeaux visszavonta az utazásra kiadott engedélyt" - mondta Monchi.

Pert fontolgatnak

A Roma sportigazgatója elnézést kért a szurkolóktól, egyúttal azt is hozzátette, próbálnak olyan játékost találni, aki Malcomhoz hasonlóan illik az elképzeléseikhez. Szerinte olyan játékosra van szüksége a Romának, aki tényleg náluk akar futballozni, részben ezért sem mentek bele a licitháborúba.

A füstbe ment átigazolásnak további következménye is lehet, mert a Roma most azt vizsgálja, van-e lehetőség jogi útra terelni az ügyet. Erre azonban elég csekély esély van, mivel hivatalosan semmilyen szerződést nem írtak alá, csak szóban állapodtak meg a felek. 

Hozzászólások