Serie A - Edzője szerint pihenő várhat Cristiano Ronaldóra
Edzője szerint pihenő várhat Cristiano Ronaldóra
Fotó: Europress/AFP

Edzője szerint pihenő várhat Cristiano Ronaldóra

Németh DánielNémeth Dániel
2018/12/16 13:42

Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője elmondta, a következő három mérkőzés valamelyikén szeretné pihentetni legnagyobb sztárját, Cristiano Ronaldót. Érkezése óta a portugál szinte minden percet a pályán töltött, egyedül a Young Boys elleni BL-meccset hagyta ki, azt is piros lapos eltiltás miatt.

Hétvégén a Juventus 1-0-ra győzött a városi rivális Torino ellen az olasz bajnokságban. A Derby della Mole hőse Ronaldo lett, aki ezúttal büntetőből volt eredményes a 70. percben. Az ötszörös aranylabdás idei 11. bajnoki találatával még történelmet is írt, ugyanis ő szerezte a Juventus történetének 5000. Serie A-gólját.

Az, hogy Ronaldo ennyire termelékeny Olaszországban, nem annyira meglepő, az már egy fokkal érdekesebb, hogy szinte minden percet pályán töltött ebben az idényben. Pályafutásának volt olyan szakasza, amelyben ez megszokottnak számított, Zinedine Zidane azonban az utóbbi években próbálta pihentetni legnagyobb sztárját.

Ehhez képest a Juventusban csak egy olyan mérkőzés volt, amin nem lépett pályára Ronaldo, és akkor sem tudatosan pihentették a portugált. Első juvés BL-meccsén kiállították, ezért a csoportkör második fordulójában eltiltás miatt pályára sem léphetett.

A bajnokságban egyszer cserélték le, így a maximális 1440 percből 1430-at játszott idén. Utóbbival ő a Juve legfoglalkoztatottabb játékosa, a házi rangsorban második Leonardo Bonucci 1260 percet játszott a Serie A-ban.

Ronaldo terheltsége Serie A-szinten is kiemelkedőnek számít, a mezőnyjátékosok közül csupán hárman előzik meg: Jens Stryger Larsen (Udinese), Nicolas Nkoulou (Torino) és Seko Fofana (Udinese). Talán ennek köszönhető, hogy Allegri a Torino elleni sikert követően elmondta, most már szeretné pihentetni klasszisát.

"Ronaldo iszonyatosan profi, nagy figyelmet fordít a részletekre. Ezért is van ilyen erőállapotban. Ennek ellenére már neki is mondtam, hogy a Roma, az Atalanta vagy a Sampdoria elleni bajnokik közül egyet ki fog hagyni. Most jön az őszi szezon hajrája, szükség lesz a megfelelő energiákra."

Hétvégi sikerének köszönhetően a Juventus 11 ponttal vezeti az olasz bajnokság pontvadászatát, így akár egy-két rosszabb eredmény is beleférne a címvédőnek a következő hetekben. Nem mintha a Ronaldo nélküli Juve verhetőbb lenne a többi olasz csapat számára. 

Hozzászólások