Serie A - Cristiano Ronaldo "határozottan tagadja", hogy nemi erőszakot követett el
Cristiano Ronaldo "határozottan tagadja", hogy nemi erőszakot követett el
Fotó: Europress/AFP

Cristiano Ronaldo "határozottan tagadja", hogy nemi erőszakot követett el

Németh DánielNémeth Dániel
2018/10/03 18:16

Egy amerikai nő, Kathryn Mayorga beperelte Cristiano Ronaldót, aki szerinte megerőszakolta őt, még 2009-ben. Az ügyet, amit Mayorga állítása szerint azért zártak le, mert peren kívül megegyezett a portugál sztárral, az áldozat kérésére nemrég újra megnyitotta a Las Vegas-i rendőrség. Ronaldo közleményben tagadta az ellene felhozott vádakat.

"Határozottan tagadom az ellenem felhozott vádakat. A nemi erőszak utálatos bűn, amely ellenkezik azzal, amiben én hiszek. Azon leszek, hogy tisztázzam a nevem, ezért nem szeretném táplálni a találgatásait azon embereknek, akiknek az a célja, hogy az én káromon hívják fel magukra a figyelmet. Tiszta a lelkiismeretem, ezért nyugodtan várom a vizsgálat eredményét" - áll Ronaldo közleményében.

Mindez azok után jelent meg, hogy Kathryn Mayorga pert indított a Juventus portugál válogatott támadójával szemben. Az amerikai női szerint Ronaldo kilenc évvel ezelőtt megerőszakolta őt egy Las Vegas-i lakásban. Ebből állítása szerint csak azért nem lett botrány, mert Ronaldo ügyvédei meggyőzték arról, hogy ne emeljen vádat a focista ellen. Hallgatásáért cserébe még pénzt is kapott, méghozzá 375 ezer dollárt.

Larissa Drohobyczer, a nő ügyvédje elmondta, ügyfele akkoriban nem akart nyilvánosság elé állni, ezért is ment bele az alkuba. A vádirat szerint Ronaldo egy szórakozóhelyen ismerte meg a nőt, majd több másik emberrel együtt elhívta a lakására. Mayorga szerint itt erőszakolta őt meg a portugál világsztár. Bár azt követően rendőrséghez fordult, végül sem azt nem árulta el, hol támadták meg, sem a támadóját nem nevezte meg.

Csak annyit mondott, hogy egy európai focista volt, nyilatkozta a Las Vegas-i rendőrség szóvivője.

Ronaldo ellen összesen 11 vádpontot hoztak fel, ha beigazolódnak a vádak, nem csak a nemi erőszak, de az ügy eltussolása miatt is bajban lehet. Ronaldo egyébként egy Instagram-videóban egyszer már tagadta, hogy köze lenne az ügyhöz. "Fake news. Az én nevem által szeretnének figyelmet kapni. Ez normális. Kimondják a nevem, és így akarnak híresek lenni. Ez is része a munkának. Boldog ember vagyok" - mondta akkor.

via apnews

Hozzászólások