Serie A - Cristiano Ronaldo a Juventusba igazolt - hivatalos
Cristiano Ronaldo a Juventusba igazolt - hivatalos
Fotó: Europress/AFP

Cristiano Ronaldo a Juventusba igazolt - hivatalos

HosszabbitásHosszabbitás
2018/07/10 17:51

Cristiano Ronaldo a Real Madridtól a Juventus labdarúgócsapatához szerződött.

Az olasz klub bejelentése alapján a váltásra százmillió euróért (32,4 milliárd forintért) került sor, és az ötszörös aranylabdás portugál sztárt 2022. június 30-ig négyéves szerződés köti majd az együtteshez. A Juventus egyben jelezte, a klubcsere megfelel a nemzetközi szövetség (FIFA) átigazolási előírásainak. Korábbi médiaértesülések alapján Ronaldo évi 30 millió eurót (9,7 milliárd forintot) fog keresni Torinóban.

A 33 esztendős Európa-bajnok támadó 2009 óta szerepelt a madridi együttesnél, amellyel 16 trófeát nyert, a többi között négy Bajnokok Ligája-győzelmet, két-két bajnoki címet és spanyol Király Kupa-diadalt, valamint három klubvilágbajnoki sikert ünnepelhetett. A királyi gárda színeiben 451 gólt szerzett 438 találkozón. 

"A Real Madrid számára Cristiano Ronaldo mindig is az egyik legnagyobb szimbóluma lesz, s egyedülálló viszonyítási pont a következő generációk számára" - fogalmazott a spanyol klub közleménye, amely kiemelte: a "Real Madrid mindig az ő otthona lesz".

A csapatkapitány Sergio Ramos közösségi oldalán búcsúzott társától, aki - mint írta - góljaival és a közösen megnyert trófeákkal előkelő helyet foglal el a klub történetében.

"A madridisták mindig emlékezni fognak rád, megtiszteltetés volt az oldaladon játszani" - emelte ki Ramos.

Hozzászólások