Serie A - Conte elismerte, hogy nem számít az Inter három korábbi kulcsemberére
Conte elismerte, hogy nem számít az Inter három korábbi kulcsemberére
Fotó: Europress/AFP

Conte elismerte, hogy nem számít az Inter három korábbi kulcsemberére

Takács MártonTakács Márton
2019/07/24 20:11
Az Internazionale május végén kinevezett új vezetőedzője, Antonio Conte bevallotta, hogy Mauro Icardi, Radja Nainggolan és Ivan Perisic sem szerepel a terveiben, így ez a három labdarúgó elhagyhatja a milánói klubot.

A Chelsea korábbi menedzsere megerősítette, hogy ezeknek a játékosoknak nincs jövőjük az Internél, az elképzeléseiben egyikük sem szerepel a Guiseppe Meazzában.

A nagyon régóta tartó Icardi-saga Conte kijelentésével talán hamarosan véget ér. A 26 éves argentin csatár el sem utazott a klub ázsiai túrájára, mivel az új főnök egyértelműen leszögezte, lejárt az ideje az Internél.

"A helyzet egyértelmű, a klub álláspontja teljesen világos, Icardi már nem szerepel az Inter terveiben. Ez egyszerűen tény." - nyilatkozta Conte

Megmenti-e a tehetsége a kortárs futball legnagyobb bunkójának pályafutását? | Hosszabbítás

Az Inter (ex)csapatkapitánya, Mauro Icardi olyan, mint a Sivatagi Show-ban a varacskosdisznó kocája: csak az anyai szem látja szépnek. Vagy még az sem. Még nincs 26, de már annyi botrány szegélyezi az útját, hogy az egy teljes pályafutásra is elég lenne.


Conte azt is elmondta, hogy Ivan Perisic nem illik bele a taktikai elképzeléseibe azt követően, hogy az Inter 1-0-ra kikapott a Manchester Unitedtől a Nemzetközi Bajnokok Kupája felkészülési tornájának első fordulójában. Perisic a második félidőben állt be, de csatárként kapott szerepet. 

A meccs után Conte azt nyilatkozta, hogy "Dolgozunk, de a kérdésekre kapott válaszok eddig nem voltak valami pozitívak. Nem hinném, hogy Perisic alkalmas lenne arra a szerepre, amelyet kérek tőle, így az egyetlen hely, ahol most játszhat, elöl van."

Perisic.jpg Fotó: Europress/AFP

A belga Radja Nainggolan szintén távozhat, a nagy munkabírású középpályás arra vár, hogy visszatérhessen az AS Romához, de vannak ajánlatai Kínából is, a Dalian Yifeng és a Shanghai Shenhua is szívesen látná őt a Calcio Mercato szerint. 

Közben az Inter harca a Manchester United csatáráért, Romelu Lukakuért tovább folytatódik, a még mindig lezáratlan ügy nyilván zavarja Contét. Az olasz szakember nagyon szívesen vinné a játékost a Serie A-ba, de a két egyesület egyelőre nem tud megegyezni az árban, így az üzlet még nem valósult meg. 

"Az, hogy csalódott lennék, talán túlzás. Lukaku a United játékosa, ez tény. Mindenki tudja, hogy kedvelem őt, még a Chelsea menedzsereként is próbáltam megszerezni. Eben a pillanatban ő még egy másik klubhoz tartozik, így nem lenne helyes róla beszélnünk, mert nagyon tiszteljük az MU-t. Fontos lenne nekünk, ha le tudnánk igazolni, vele sokat tudnánk javulni."  - zárta mondandóját Conte.

Conte visszatérése átformálhatja az olasz foci erőviszonyait | Hosszabbítás

Pénteken hivatalossá vált, amit már hetek óta kész tényként kezeltek az olasz sajtóban: Antonio Conte, a Juventus, az olasz válogatott és a Chelsea egykori vezetőedzője az Internél folytatja pályafutását. Mindkét fél részéről logikus és jó döntés született, ami akár már rövid távon átformálhatja az olasz labdarúgás erőviszonyait.


via Squawka


Hozzászólások