Serie A - Berlusconi visszatér a fociba, régi harcostársával együtt
Berlusconi visszatér a fociba, régi harcostársával együtt
Fotó: Europress/AFP

Berlusconi visszatér a fociba, régi harcostársával együtt

Németh DánielNémeth Dániel
2018/09/28 12:28

Pénteken hivatalossá vált, hogy visszatér a labdarúgásba Silvio Berlusconi, az AC Milan egykori tulajdonosa. A 82 éves üzletember/politikus ezúttal az olasz harmadosztályban szereplő SS Monzát vásárolta meg. A vezetőségbe bekerült a Milan legendás sportigazgatója, Adriano Galliani is. 

Hosszú ideje rebesgették, hogy Berlusconi nagy visszatérésre készül, és bevásárolná magát a Serie C-ben szereplő Monzába. Pénteken kiderült, az üzletet már le is zárták, és Olaszország korábbi miniszterelnöke megszerezte a klub tulajdonjogának 100%-át. A megállapodásról tájékoztató közlemény szerint már meg is kezdődött a klub átalakítása.

"A Fininvest SpA (Berlusconi cége - a szerk.) a mai napon megszerezte az SS Monza tulajdonjogának 100%-át. A részvényesek már el is fogadták az új vezetőségi tagokat, Nicola Colombót (elnök), Paolo Berlusconit, Adriano Gallianit, Roberto Mazzót and Danilo Pellegrinót. A klub vezérigazgatójának Adriano Gallianit választották meg" - áll a közleményben.

Galliani több mint 30 éven át dolgozott Berlusconi mellett, egykoron a legjobb sportigazgatók közé sorolták. Miután Berlusconi eladta a Milant, Galliani is távozott a klubtól, és Berlusconi pártjának, a Forza Italiának a színeiben indult a szenátusi választásokon. Labdarúgásban viszont először vállalt szerepet azóta, hogy távozott a Milantól.

Nem ő lehet azonban az egyetlen visszatérő, a Calciomercato ugyanis megszellőztette, hogy Berlusconiék szeretnék, ha a Milan színeiben 2007-ben aranylabdát szerző Kaká a Monzához szerződne. A brazil már a sportvezetői pályafutására készül - a hírek szerint Leonardo és Paolo Maldini mellett tanul a Milannál -, de nem kizárt, hogy a Monzában lehúz még pár évet.

via football-italia

Hozzászólások