Serie A - Az olasz szövetség vizsgálatot indított a nőket kitiltó Lazio-szurkolók ügyében
Az olasz szövetség vizsgálatot indított a nőket kitiltó Lazio-szurkolók ügyében
Fotó: Europress/AFP

Az olasz szövetség vizsgálatot indított a nőket kitiltó Lazio-szurkolók ügyében

Németh DánielNémeth Dániel
2018/08/24 15:09

Az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) vizsgálatot indított a nőket a stadion egyes részeiből kitiltani szándékozó Lazio-szurkolók ügyében.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Lazio egyik fanatikus szurkolói csoportja bizarr szórólapokat osztogatott a Lazio-Napoli mérkőzésen. Ezeken arra hívták fel a figyelmet, hogy - szerintük - a nőknek nincs helyük a Curva Nord (északi kanyar) első tíz sorában, az ugyanis számukra szent hely.

"A Curva Nord számunkra szent hely. Tiszteletben kell tartani egy ilyen környezet íratlan szabályait. Az első sorok, mint mindig, olyanok akár a lövészárkok. Ezekre nem engedünk be nőket, feleségeket és barátnőket, ezért arra kérjük őket, hogy a 10. sortól hátrébb foglaljanak helyet. Aki a stadiont egy Villa Borghesén eltöltött romantikus séta alternatívájaként használja, az találhat magának más helyet is az Olympicóban" - írták.

A klub szóvivője, Arturo Diaconale az olasz ANSA ügynökségnek adott nyilatkozatában elmondta, elutasítják a diszkrimináció minden formáját. "A Laziónak számos szurkolója van, a mostani kezdeményezés pedig néhány embertől származik. Nem tudjuk mindig megakadályozni az ehhez hasonló politikailag inkorrekt megnyilvánulásokat" - mondta.

Valószínűleg nem ússza meg az ügyet egy egyszerű bocsánatkéréssel a Lazio, a FIGC ugyanis elindított egy vizsgálatot. Korábban a szövetség általános igazgatója, Michele Uva elmondta: "nyilvánvalóan lesznek következményei az ultrák magatartásának". Mivel nem ez volt az első botrány, visszaesőként komolyabb büntetést is kaphat a klub.

Tavaly a klub szimpatizánsai a Cagliari elleni mérkőzésen Roma-mezes Anne Frankot ábrázoló matricákkal ragasztották körbe a városi rivális, AS Roma szektorát. A Lazio akkor is elhatárolódott a szurkolóitól, végül így is 50 ezer eurós büntetéssel sújtotta a szövetség a fővárosi klubot.

via sky sports

Hozzászólások