Serie A - Az Inter sztárja középkezdésből lőtt óriási kapufát - videó
Az Inter sztárja középkezdésből lőtt óriási kapufát - videó
Fotó: Europress/AFP

Az Inter sztárja középkezdésből lőtt óriási kapufát - videó

Németh DánielNémeth Dániel
2018/12/27 12:30

Az Inter hazai pályán 1-0-ra győzött az olasz labdarúgó-bajnokság karácsonyi fordulójának rangadóján a Napoli ellen. A mérkőzés kiélezett küzdelmet hozott, és végül a csereként beálló Lautaro Martínez találata döntött a hajrában. Mauro Icardi, az Inter csapatkapitánya azonban már az első percben közel járt a gólhoz: kis híján meglepte a Napoli fiatal kapusát, Alex Meretet, amikor a középkezdést egyből a kapura lőtte.

Icardi elsősorban a tizenhatoson belüli mozgásáról és hatékonyságáról, illetve a lesipuskás-ösztöneiről ismert, mintsem a bombagóljairól. Szerdán azonban nagyon közel járt ahhoz, hogy megszerezze az év egyik legnagyobb találatát, ráadásul egy olyan mérkőzésen, ami akár dobogós helyezésekről is dönthetett Olaszországban. Az argentin középcsatár remekül ismerte fel, hogy a Napoli kapusa kint áll a kapujából, majd a középkezdésből azonnal célba vette a kaput.

  

Végül a kapufát találta el, így megúszta a Napoli a korai gólt.

Tegyük hozzá, Meret viszonylag jól reagált Icardi váratlan megoldására, és ha picit lejjebb megy az argentin lövése, akkor valószínűleg hárított volna. Meret egyébként okkal került a Napolihoz, hazájában sokan úgy gondolják, még Gianluigi Donnarummánál is tehetségesebb, és a jövőben ő lehet az olasz válogatott első számú kapusa. Eddig a sérülései akadályozták meg leginkább a kibontakozásban, tavaly 17, idén 16 meccset hagyott ki fizikai problémák miatt.

 

Hozzászólások