Serie A - Az Inter magabiztosan nyerte a milánói derbit
Az Inter magabiztosan nyerte a milánói derbit
Fotó: Europress/AFP

Az Inter magabiztosan nyerte a milánói derbit

HosszabbitásHosszabbitás
2019/09/21 22:55
A listavezető Internazionale nyerte a Milan elleni városi rangadót az olasz labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában.

A 224. Derby della Madonninán az Inter játszott fölényben, már az első félidőben is többször gólt szerezhetett volna, de kimaradtak a helyzetei vagy les miatt nem adták meg a gólt. A második félidő elején Marcelo Brozovic lövése nyomán talált utat a kapuba a megpattanó labda, a játékvezető először ezt is érvénytelenítette, a videovisszajátszás megtekintése után azonban gólt ítélt. Többet próbálkozott ezután a pályaválasztó Milan, de nem igazán volt elképzelése a vendégkapu előtt. Ráadásul Romelu Lukaku a 78. percben szép fejesgólt szerzett, ezzel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés.


A városi párharc az utóbbi időszakban az Inter fölényét hozza: a kék-feketék a Milan elleni bajnoki mérkőzéseken hét mérkőzés óta veretlenek.

A vörös-feketék 2017 decemberében kupameccsen legyőzték az Intert, de 2012 óta - minden sorozatot figyelembe véve - hat döntetlen és kilenc vereség mellett csak három győzelmük van a városi rivális ellen. Az összesített mérleg is Inter-fölényt mutat: a kék-feketék 81 győzelmet és 67 döntetlent értek el úgy, hogy 76 alkalommal kaptak ki.

MTI

Serie A, 4. forduló:
AC Milan-Internazionale 0-2 (0-0)
Hozzászólások