Serie A - Az egykori Milan-sztár legendás szólógólját másolta a Parma támadója - videó
Az egykori Milan-sztár legendás szólógólját másolta a Parma támadója - videó
Fotó: Europress/AFP

Az egykori Milan-sztár legendás szólógólját másolta a Parma támadója - videó

Németh DánielNémeth Dániel
2018/09/22 17:20

Elképesztő gólt szerzett Gervinho a Parma-Cagliari mérkőzésen. Az Arsenal egykori szélsője saját térfeléről indulva kezdett hatalmas szólóba, négy védőt kicselezett, majd a befejezésnél sem hibázott. Korábban George Weah, a Milan egykori támadója szerzett hasonló gólt egy olasz élvonalbeli bajnokin.

Weah 1996-ban, a Hellas Verona elleni Serie A-mérkőzésen, egy szögletet követően csapott le a labdára. Egyből megiramodott vele, majd egy jó 70-80 méteres szólót követően kapuba talált. Azóta is az olasz bajnokság történetének legszebbjei között emlegetik a visszavonulását követően politikai pályára lépő támadó találatát.

Valami hasonló sikerült most Gervinhónak, a Parma támadójának, aki legalább négy Cagliari-játékost kicselezett, mielőtt a kapuba talált volna. Némi szerencse is kellett a gólhoz, a labda mindkét kapufát érintve jutott át a gólvonalon. Bár aligha így akarta az elefántcsontpari, ezzel lett csak igazán látványos a találat.

A mérkőzést egyébként a Serie A-ba négy év után visszatérő Parma nyerte 2-0-ra; Gervinho mellett az első félidőben betalált Roberto Inglese is. Ezzel a sikerrel a Parma jelenleg az ötödik helyen áll a tabellán, igaz, az ötödik fordulóból még csak két mérkőzést játszottak le.

Hozzászólások