Serie A - Az AS Roma angol védője szívesen maradna Olaszországban, és reménykedik az idei Eb-szereplésben is
Az AS Roma angol védője szívesen maradna Olaszországban, és reménykedik az idei Eb-szereplésben is
Fotó: Europress/AFP

Az AS Roma angol védője szívesen maradna Olaszországban, és reménykedik az idei Eb-szereplésben is

Takács MártonTakács Márton
2020/02/23 13:30
Az AS Roma hátvédje, Chris Smalling reménykedik benne, hogy meghívást kap az angol labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki keretébe annak ellenére, hogy 2017 óta nem szerepelt Gareth Southgate csapatában.

A 30 éves középhátvéd a Manchester United kölcsönjátékosaként szerepel az AS Romában, elmondása szerint jobb játékos lett, amióta a Serie A-ban játszik. Smalling és családja is jól érzik magukat az olasz fővárosban, és azt javasolta nekik, hogy maradjanak Olaszországban a következő szezonban is. A rómaiak legutóbb 20 bajnokijából 19 alkalommal végig ott volt pályán a Farkasoknál. 

Smallingot 2022-ig köti szerződés a Unitedhez, és a klub tovább egy évvel még meg is toldhatja a kontraktust, de inkább megfontolja a hosszabb távra szóló költözést Rómába, és próbálja megállapodásra bírni az angol és az olasz klubot. 

Amikor arról kérdezték, hogy tényleg Rómában akar-e maradni, Smalling ezt mondta: "Igen, azt hiszem, a szezon kezdetén a terv az volt, hogy amennyire csak tudok, szeretnék hozzájárulni a csapat teljesítményéhez, és ha megfelelő évet zárunk és elértük a kitűzött céljainkat, akkor ezek a megbeszélések megtörténhetnek. Több mint elégedett vagyok az idényünk első felével, most csak arról kell megbizonyosodnom, hogy erős lesz a folytatás is, és így fejezzük be a szezont is. A családom is jól érzi itt magát, én pedig tanulom a nyelvet, és élvezem az olasz kultúra lehetőségeit, ez utóbbit feltétlenül ki kell használni."

Smalling_Roma.jpg Fotó: Europress/AFP

A válogatottságról is nyilatkozott az angol nemzeti együttesben eddig 31 alkalommal szereplő bekk.

"Nyilvánvaló, hogy már néhány év eltelt, amióta legutóbb a válogatottban játszottam, az ambícióm mindig is az, hogy képviselhessem Angliát. Tudom, hogy Gareth és a stábja itt járt néhány meccsemen, és azt hiszem, nem felejtkeznének el egy topklubban rendszeresen lehetőséget kapó játékosukról. Tartom ezt a törekvésemet, és csak arra próbálok itt összpontosítani, amire kell, aztán majd jön, ami jön. De természetesen nagyon szeretnék ott lenni az Európa-bajnokságon."

Smallingnak igen erős konkurenciája van posztján az angol válogatottnál. A Manchester United csapatkapitánya, Harry Maguire, a Liverpoolban remeklő Joe Gomez, az Aston Villában játszó Tyrone Mings, a Manchester Cityben szereplő John Stones, az Evertonban pályára lépő Michael Keane és a Chelsea-ből Fikayo Tomori is pályázik a lehetőségre. 

Stones és Tomori nem játszanak állandóan klubjukban, míg a rómaiaknál rendszeresen pályára lépő Smalling saját bevallása szerint sokat tanult a védekezés tudományáról, amióta tavaly augusztusban csatlakozott az AS Romához. 

Smalling_Róma.jpg Fotó: Europress/AFP

"Úgy érzem, sok minden ragadt rám az olasz stílusból, taktikából és a védelem irányításából. Határozottan több lettem Olaszországban. Úgy érzem, sokat tanultam és fejlődtem, amióta itt vagyok."

Smalling közel három éve nem húzhatta fel magára az angol válogatott mezét, amióta Gareth Southgate nyilvánosan kritizálta a védő passzolási képességeit. Anglia következő mérkőzése március 27-én esedékes a Wembley-ben Olaszország ellen, az Eb-n pedig a horvátokkal kezdenek június 14-én. 

via BBC Sport


Hozzászólások