Serie A - Az Arsenaltól az AS Romához kölcsönadott középpályás már nem volt boldog Angliában
Az Arsenaltól az AS Romához kölcsönadott középpályás már nem volt boldog Angliában
Fotó: Europress/AFP

Az Arsenaltól az AS Romához kölcsönadott középpályás már nem volt boldog Angliában

Takács MártonTakács Márton
2019/09/11 16:12
Henrikh Mkhitaryan elárulta, azért hagyta el az Arsenalt, hogy újra élvezze a futballt, ezért ment el kölcsönbe az AS Romához a nyáron.

Még 2018-ban szerződött a Manchester Unitedtől az Arsenalhoz, ahol 39 Premier League-mérkőzésén nyolc gólt és nyolc asszisztot jegyzett. 

Az örmény támadó középpályás vasárnap hazája Európa-bajnoki selejtezőjét kétszer is eredményes volt a Bosznia elleni mérkőzésen, úgy érezte, hogy el kellett hagynia Angliát, hogy újra megtalálja szeretetét a labdarúgás iránt. 

"Élveznem kell a focit, függetlenül a helytől. Angliában már nem éreztem magam boldognak." - mondta Mkhitaryan. "Felhívott az ügynököm, én pedig menni akartam, mert ez egy nagy lehetőség volt számomra. Még csak nem is beszélgettem az ügynökömmel a pénzről. Lehet, hogy nem igazán alkalmazkodtam az angol futballhoz, úgy gondolom, hogy a váltás jó döntés volt."

Henrikh Mkhitaryan_Arsenal.jpg Fotó: Europress/AFP

A szélső még a Borussia Dortmundtól került az MU-hoz 2016 nyarán, mielőtt az Arsenalhoz ment volna az Alexis Sanchez-üzlet keretében. Érdekesség, hogy a United chilei támadóját is Olaszországba adták kölcsönbe, őt az Internazionale szerezte meg. 

A 30 éves labdarúgó azután került az olasz fővárosba, hogy szeptember 1-jén még pályára lépett a Tottenham elleni londoni városi rangadón. A Sky in Italy szerint a római klubnak nincs vételi opciója az örményre, a kölcsönért pedig 2,7 millió fontot szerzett. Mkhitaryan ennek ellenére megpróbál Rómában maradni.

"Először nézzük meg, mit tehetek Rómában" - mondta a középpályás. "A szezon végén beszélhetünk majd a folytatásról, most még nem tudom, lesz-e lehetőségem maradni Rómában." 

Mkhitaryan azt is elmondta még, hogy innentől kezdve az új, római kihívásra szeretne koncentrálni. Érdekesség, hogy korábbi manchesteri csapattársa, Chris Smalling is az AS Romához került kölcsönbe. 


via Sky Sports


Hozzászólások