Serie A - A tabellán második Nápoly otthonában is nyerni tudott a Juve
A tabellán második Nápoly otthonában is nyerni tudott a Juve
Fotó: Europress/AFP

A tabellán második Nápoly otthonában is nyerni tudott a Juve

HosszabbitásHosszabbitás
2019/03/03 23:03

A listavezető Juventus feszült hangulatú, két kiállítást hozó mérkőzésen 2-1-re nyert a második Napoli vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának vasárnap esti rangadóján, s ezzel 16 pontosra növelte előnyét a tabellán.


A mérkőzés elején a Napoli kezdeményezett többet, de egy nagy védelmi hiba után Cristiano Ronaldo szerzett labdát, s a hazai kapus csak szabálytalanul tudta megállítani, amiért kiállították. A piros lap után rögtön gólhátrányba is került a dél-olasz együttes, miután Miralem Pjanic a 18 méterről megítélt szabadrúgást értékesítette. A hazaiak azonban többször is egyenlíthettek volna a folytatásban, a szünetre mégis kétgólos hátrányba kerültek, mivel egy szöglet után Emre Can fejelt gólt.

A fordulást követően Pjanicot szinte azonnal kiállították második sárga lappal, a hazaiak pedig fél órával a vége előtt Jose Callejon révén szépítettek. A lefújásig nyomasztó volt a nápolyi fölény, a Juventusnál szinte pillanatokra volt csak a labda, a hazaiak azonban helyzeteiket kihagyták, és büntetőből sem tudtak betalálni, így hiába játszottak jobban, kikaptak, s ezzel gyakorlatilag szinte minden esélyüket elveszítették a bajnoki címre.

MTI

Serie A, 26. forduló:
Napoli-Juventus 1-2 (0-2)
Hozzászólások