Serie A - A Spurstől az Interhez igazoló dán klasszis fekete báránynak érezte magát a Tottenhamnél
A Spurstől az Interhez igazoló dán klasszis fekete báránynak érezte magát a Tottenhamnél
Fotó: Europress/AFP

A Spurstől az Interhez igazoló dán klasszis fekete báránynak érezte magát a Tottenhamnél

Takács MártonTakács Márton
2020/02/05 17:44
Saját elmondása szerint fekete báránnyá vált Christian Eriksen a Tottenham Hotspurnél, miután tavaly kinyilvánította távozási szándékét, nem hosszabbította meg nyáron lejáró szerződését a londoniakkal, a téli átigazolási időszakban pedig az Internazionaléhoz szerződött. 

A 27 éves dán középpályásért 17 millió fontot fizetett a milánói klub. Kontraktusa idény nyárig kötötte őt a Spurshöz, de már tavaly kinyilvánította távozási szándékát az észak-londoni egyesülettől, egyúttal jelezte, hogy új kihívásokra vágyik a Bajnokok Ligája-döntős vereségük után. 

Mourinho: "Tisztában vagyok Eriksen problémáival, nem vagyok idióta" | Hosszabbítás

Jose Mourinho azt mondja, hogy megérti Christian Eriksen miért kapott annyi kritikát a Liverpool ellen nyújtott játéka miatt, és szerinte "idióta" lenne, ha nem látná a problémát. Eriksent lehurrogta saját csapatának szurkolótábora, amikor a Tottenham hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett a listavezető Liverpooltól a Premier League 22. fordulójában, múlt szombaton.


Úgy tűnt, hogy a búcsúját fejezi ki a Liverpooltól elszenvedett otthoni vereség után, amikor néhány szurkoló a lecserélésekor éltette őt, és hasonló jeleneteken ment keresztül, miután az FA-kupában a Middlesbrough elleni győzelmet követően átadta a mezét egy fiatal drukkernek.

"Az elmúlt néhány év már nagyon hektikus volt Angliában." - mondta Eriksen a BBC Sportnak. "Azután, amit tavaly nyáron mondtam, már minden arról szólt, hogy 'mikor is hagyom el a klubot'. Minden egyes mérkőzés kapcsán arról beszéltek, hogy 'Elmegy? Nem megy el?' Természetesen rengeteg ember között én voltam a téma. Még a szurkolók is, akiket az utcán látni, úgy jöttek oda, hogy 'Köszönünk mindent, viszlát és sok szerencsét'. De én továbbra is ott voltam, maradtam. Ez kicsit furcsa volt. A fejemnek és a testem számára is jó, hogy már új helyen vagyok, és új fejezetet tudok nyitni."

Ahogy Mártha Bence kollégánk írta januári cikkében, Eriksennel egy legjobb korban lévő, a posztján abszolút topkategóriásnak mondható játékost igazolt az Inter, ami sokat mond Antonio Conte bajnoki ambíciójáról, illetve a mágus, Giuseppe Marotta sportigazgató hozzáértéséről. Az Inter készen áll, hogy megfossza nyolc éven át őrzött trónjától a Juventust. 

Az átigazolási piacot uraló Inter régen látott küzdelemre késztetheti a Juventust tavasszal | Hosszabbítás

Amíg látja maga előtt a célt, addig Antonio Conte nem fog leállni: az Inter alaposan bevásárolt a télen, és egész ügyesen tömködte be a keret lyukait, ám ahhoz, hogy ez valóban bajnoki címet érjen, sok mindennek kell teljesülnie. Egy biztos: régen volt olyan közel a scudettóhoz az Inter, mint ahova idén tavasszal eljuthat.


"Sok dologban hibáztam, amiért én lettem a rossz fiú. Olvastam, hogy én voltam a rossz fiú az öltözőben, azóta, hogy azt mondtam, hogy el akarok menni, ezután nem volt jó érzés ott lenni."

"Angliában, amikor az ember szerződése a végéhez közeledik, olyan, mintha már most azonnal távoznál. El is tűnsz. Végül körülbelül 30 olyan mecset játszottam, amelyek közül az összes olyan lett, mintha a búcsúmérkőzésem lenne. Ha kifutó kontraktussal rendelkezel, te leszel a fekete bárány. Természetesen őszinte voltam, úgy éreztem, annak kell lennem." - zárta mondandóját Eriksen

via FourFourTwo


Hozzászólások