Serie A - A PSG két évre szóló szerződéssel csábítja Buffont
A PSG két évre szóló szerződéssel csábítja Buffont
Fotó: Europress/AFP

A PSG két évre szóló szerződéssel csábítja Buffont

Németh DánielNémeth Dániel
2018/05/17 19:10

Az olasz és a francia lapok is arról írnak, hogy a Paris Saint-Germain szerződést ajánlott a Juventustól távozó Gianluigi Buffonnak.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Buffon bejelentette, idény végén elhagyja a Juventust. A visszavonulását azonban nem jelentette be, mivel kapott néhány csábító ajánlatot, így még az is előfordulhat, hogy folytatja a pályafutását.

Az első hírek arról szóltak, hogy a kapusgondokkal küszködő Liverpool kereste meg Buffont, azonban ismerve a Juve és a Liverpool közötti feszültséget, egy ilyen ajánlat után biztosan nem gondolkozott volna el a folytatáson Buffon.

Elsőként a torinói székhelyű Tuttosport írta meg, hogy a kapusposzton szintén jókora lyukkal rendelkező Paris Saint-Germain is jelentkezett Buffonnál, később a francia Le Parisien megerősítette a hírt. Erről az ajánlatról már könnyebb elképzelni, hogy visszarángatná a visszavonulás széléről az olasz kapust.

A futballtörténelem legjobb kapusa elhagyja a Juvét | Hosszabbítás

Ha valaki eléri, hogy nemcsak a Juve-, hanem az összes olasz tábor elfogadja, az nem lehet akárki. Gianluigi Buffon, talán az egyetemes futballtörténelem legnagyobb kapusa, elhagyja a klubot, ahol rekordok egész sorát állította fel, és bár hagyott magának egy kiskaput, pályafutása érdemi részét ezennel lezárta.

A lapok azt írják, Buffont két évre szóló szerződéssel csábítanák Párizsba, ahol nem csak azt várják, hogy a kapuban javulást hozzon (ez alighanem még most is simán menne neki), de az öltözői kultúrára gyakorolt hatásától is sokat remélnének.  

Buffon egyébként azt mondta, akkor gondolkozik el a folytatáson, amennyiben nagy trófeákért harcolhat, ennek a kritériumnak a PSG megfelel. A franciák legfőbb célja a BL-győzelem, ami valószínűleg az olasz legendát is motiválná.

Hamarosan kiderül, sikerült-e meggyőzni Buffont, a Juventustól a hétvégi Hellas Verona elleni meccsen búcsúzó kapus a jövő hét elejére ígért választ a folytatással kapcsolatban.

via football-italia

Hozzászólások