Serie A - A Lazio ultrái nem engednének nőket a stadion egyes részébe, hogy megőrizzék annak szentségét
A Lazio ultrái nem engednének nőket a stadion egyes részébe, hogy megőrizzék annak szentségét
Fotó: Europress/AFP

A Lazio ultrái nem engednének nőket a stadion egyes részébe, hogy megőrizzék annak szentségét

Németh DánielNémeth Dániel
2018/08/19 13:55

Hétvégén megkezdődtek az olasz labdarúgó-bajnokság küzdelmei is. Ronaldo bemutatkozása után egy rangadóra is sor került, a Lazio hazai pályán fogadta a Napoli csapatát. A rómaiak vereséggel kezdték a szezont, Arkadiusz Milik és Lorenzo Insigne találatával Carlo Ancelotti 2-1-re győzött.

De nem csak ezért érdemes a találkozóról beszélni, hanem a meccs előtt osztogatott, meglehetősen bizarr szórólapok miatt is. A klub keményvonalas szurkolói csoportjának számító Irriducibili (magyarul Törhetetlen) arra hívta fel a figyelmet, hogy nőknek nincs helyük az ultrák törzshelyének számító Curva Nord első tíz sorában, az ugyanis az ultrák számára szent hely.

"A Curva Nord számunkra szent hely. Tiszteletben kell tartani egy ilyen környezet íratlan szabályait. Az első sorok, mint mindig, olyanok akár a lövészárkok. Ezekre nem engedünk be nőket, feleségeket és barátnőket, ezért arra kérjük őket, hogy a 10. sortól hátrébb foglaljanak helyet. Aki a stadiont egy Villa Borghesén eltöltött romantikus séta alternatívájaként használja, az találhat magának más helyet is az Olympicóban" - írták.

volantino.curva.lazio.contro.donne.356x237.jpg Fotó: calciomercato

A levelet az Irriducibili egyik vezetője szignózta. A football-italia szerint egyébként az ultrák a gyerekeket sem engednék be a legkeményebb mag szektoraiba, ami már sokkal logikusabb kérésnek tűnik, mint a női szurkolók kitiltása.

via calciomercato

Hozzászólások