Serie A - A Juventus világbajnoka lelki beteggé vált a koronavírus miatti házi karanténban
A Juventus világbajnoka lelki beteggé vált a koronavírus miatti házi karanténban
Fotó: Europress/AFP

A Juventus világbajnoka lelki beteggé vált a koronavírus miatti házi karanténban

Takács MártonTakács Márton
2020/05/04 17:07
Blaise Matuidi, a Juventus világbajnok középpályása feltárta azt a mentális küzdelmet, amelyen keresztülment a koronavírus miatti karantén alatt.

A 33 francia középpályás volt a Juve három játékosának egyike, akiknek pozitív eredményei voltak a Covid-19 miatt elvégzett teszteken. Matuidi elmondta, hogy nagyon nehéz volt elviselni a házi karanténnal járó bezártságot. 

A Juventus labdarúgóját márciusban diagnosztizálták a Covid-19-cel és rögtön elszigetelték a többiektől. És bár  Matuidi tünetmentes maradt, de az a hír, hogy pozitívnak bizonyult, megijesztette, nagyon nehéznek bizonyult számára az előírt két hetes karantén. 

"Szerencsére már egészségesek vagyunk. Mint tudod, korábban sajnos megfertőződtem a koronavírussal. Őszintén szólva pánikba estem. Teljes pánikba." - mondta Matuidi a korábbi torinói csapattársával, Medhi Benatiával folytatott beszélgetésen. 

"Amikor odajöttek hozzám és azt mondták: 'Pozitív a teszted', nem tudtam megszólalni. Dühös voltam az orvosra, és azt mondtam: 'Viccel? Miért mond nekem ilyen dolgot? Nem éreztem semmi gondot'. Édesanyámnak volt ez igazán nehéz, mert messze voltunk egymástól. Láttam a szüleimet, és tudtam, hogyan nyugtassam meg őket. Néhány ember nem lehetett ilyen szerencsés. Ez komplikált dolog. Kényes időszak ez mindannyiunk számára. Reméljük, hogy az egészség kerül előtérbe. Remélem, hogy a koronavírus elhalványul. Ez nem könnyű pillanat, mert féltjük a családunkat. Az az igazság, hogy ez nagyon kemény. Tényleg igazán kemény. Miután pozitív lett a tesztem, még vásárolni sem mehettem el. Ez lelki beteggé tett. Mindig arra törekedsz, hogy az emberek ne legyenek túl közel, szellemileg erősnek kell lenned. Időbe telik, ez mindenki számára új helyzet."

Az Inter klasszis védője bírálta a Serie A-t a koronavírusra adott reakció miatt | Hosszabbítás

Az Internazionale uruguayi hátvédje, Diego Godin nem volt lenyűgözve attól, ahogy az olasz labdarúgó-bajnokság vezetői kezdetben a koronavírus-járványhoz álltak. Godin az utolsó pillanatokig úgy érezte, hogy ki van téve a koronavírusnak, miután a Serie A irányítói folytatni akarták a szezont az utolsó pillanatig, amíg a helyzet végül fenntarthatatlanná vált.

"Nem voltak tüneteim, de amint meghallottam a hírt, sokkos állapotba kerültem. Teljesen pánikba estem, féltem a családom és a barátaim miatt. Nehéz volt számukra is, de meg tudtam nyugtatni őket. Ez nem megfelelő időszak, nagyon szeretnénk, ha ez a helyzet a lehető leghamarabb véget érne. Azt kérdezem magamtól, hogy mi fog történni a futballal és a mindennapi élettel. Ez valami nagyon egyedi. Túl kell lennünk rajta. Kérdéseket teszek fel magamnak. Mi fog történni a futballal? A mindennapi életünkkel? Ez nem könnyű."

Matuidi volt azon három Juve-játékosok egyike, akik kapcsolatba kerültek ezzel a betegséggel, márciusban Paulo Dybala és Daniele Rugani tesztje is pozitívnak bizonyult.

A Juve holland védője úgy érezte magát először a klub öltözőjében, mint egy gyerek az édességboltban | Hosszabbítás

Matthijs de Ligt az Ajax szédületes éve után igazolt tavaly nyáron a Juventushoz, ahol a vártnál talán nehezebben vette fel a Serie A ritmusát, de ezzel ő is tisztában van, még ha az első élménye még arról tanúskodott, hogy nehéz dolga lesz.

via goal.com


Hozzászólások