Serie A - A Juventus lehet a nagy bajnokságok első idei bajnoka
A Juventus lehet a nagy bajnokságok első idei bajnoka
Fotó: Europress/AFP

A Juventus lehet a nagy bajnokságok első idei bajnoka

Rév DánielRév Dániel
2019/04/13 13:15
Azok után, hogy szerdán nagyot lépett a Bajnokok Ligájában az elődöntőbe jutás felé, vasárnap lezárhatja az olasz bajnokság, a Serie A küzdelmeit a Juventus. Persze a bajnoki cím megszerzése már leginkább csak formalitás a torinói csapat szempontjából, és pont ebben bízhat a mostani ellenfél, a kiesés elől menekülő SPAL is.

Érdekes helyzetbe került a Juventus április közepére. A bajnokságot gyakorlatilag már megnyerte, hiszen hét fordulóval a vége előtt 20 pontos előnnyel rendelkezik a Napoli előtt. Éppen ezért sokkal fontosabb lett a két Bajnokok Ligája-mérkőzés, amelyek közül az elsőn Amszterdamban ért el 1-1-es döntetlent a csapat az Ajax ellen.

Így aztán bármennyire is szokás a lehető leghamarabb bezsebelni egy adott sorozat győzelmét, a Juve egy meglehetősen tartalékos felállással lép pályára Ferrarában. Természetesen nem lesz a kezdőben Cristiano Ronaldo, akit úgy drótoztak össze az Ajax elleni meccsre - ami nála persze azt jelentette, hogy gólt szerzett Hollandiában. Támadásban várhatóan Dybala és Kean párosa áll majd Massimiliano Allegri rendelkezésére, a mester pedig várhatóan a kapuban is változtatni fog, és Perin kap majd lehetőséget.

A SPAL számára sokkal komolyabb tétje van a mérkőzésnek. A ferraraiak tavaly épphogy bent maradtak az első osztályban, és az idei szezonjuk is a kiesés elleni küzdelemről szól. Előnyük jelenleg 4 pont a 18. helyen álló Empolival szemben, és egy ilyen kiélezett küzdelemben minden pontnak lehet jelentősége. A SPAL egyébként nincs rossz formában, hiszen legutóbbi négy mérkőzéséből hármat megnyert, és mindkét római csapat ellen otthon tartotta a három pontot. Leonardi Semplicinek, a csapat edzőjének egy komoly kérdőjel van a kezdőjében: a 34 éves Antenucci vagy a 37 éves Floccari kezdhet csatárposzton az idén már 12 gólnál járó Andrea Petagna párjaként.

A nap rangadója persze nem a Juventus ferrarai játéka lesz, hiszen a Milan a Laziót fogadja a BL-indulást érő negyedik helyért zajló csata fontos állomásaként, azonban az már a forduló nyitó mérkőzésén eldőlhet, hogy a Juventus megszerzi története 34. (Juve-drukkerek szerint 36.), sorozatban pedig nyolcadik bajnoki címét.

Hozzászólások